thel
27 November 2008 @ 12:55 pm
post-norge  
Norvēģijas plusi un mīnusi. Nenormāli dārgi - nopirku narvesena hotdogu (tikai cīsiņš ar pliekanu maizi) stacijas laukumā - ap 4..5 ls. Oslo vispār ir narkomānu pilsēta un pie minimālas gribēšanas varēja iepirkt da jebko. Cigaretes ap 10 eiro. Un šādā garā cenu uzskaitījumu varētu turpināt teju vai bezgalīgi. No otras puses, sakārtotība visās sfērās ir acīmredzama, protams, jāpiemin arī daba, cilvēki utt. Kas likās īpaši jaukas, bija lidostas grāmatnīcas (šķiet, saskaitīju vismaz trīs. Man liekas, ka Rīgas lidostā tādas nemaz nav. Vismaz neesmu ievērojis): tajās varēja nopirkt salīdzinoši labas grāmatas - biezā slānī Saramago, Kārveru, Osteru, Bukovski utt. Bija pat nedaudz dīvaini, ka pat mūsu Rozē izvēle ir nabadzīgāka un sliktāka nekā kaut kādā Oslo lidostā. Tas tomēr par kaut ko liecina.
 
 
thel
27 November 2008 @ 02:21 pm
jarrett  
Tā.. svētdien es beidzot piepildīšu vienu no saviem sapņiem - būšu Keith Jarrett koncertā. Viņa CD es klausos salīdzinoši regulāri un patiešām domāju, ka viņš ir viens no izcilākajiem XX gs. mūziķiem, nemaz nerunājot par viņa ieguldījumu džezā un izcilu improvizācijas prasmi. Īpašs prieks, ka tas būs tieši improvizācijas koncerts (gan jau vēlāk izdos arī CD - London concert 2008. Tāpēc būs jāmēģina kādā klusākā vietā skaļi ieklepoties un vēlāk saviem draugiem speciāli uzrādīt šo vietu). Tagad diemžēl atliek vien cerēt, ka Jarrett būs apslimis un ar sliktu pašsajūtu, lai varētu radīt ko līdzvērtīgu Ķelnes koncertam.

Tā nu ir sanācis, ka salīdzinoši neilgā posmā šis jau būs otrais taustiņieks no Mailza Deivisa sadarbības partneriem. (pirmais bija Corea).