thel
03 October 2008 @ 12:08 am
Gandarījums  
Tikko pabeidzu čekot 'Komunistiskās partijas manifestu'. Ir gan nogurums, gan arī gandarījums. Šķiet, ka esmu pelnījis nedaudz, laiski pīpējot un klausoties Satī, iedzert sidru. Cerams, ka sestdien, pēc dekadentiskām orģijām, mana darba rezultātu varēs baudīt arī plašāka publika. Visu zemju proletārieši, savienojoties!
 
 
thel
03 October 2008 @ 12:57 am
Ierosme  
Sēžu, dzeru sidru, pīpēju pīpi, klausos Louis Sclavis 'L' Affrontement des Prétendants', man priekšā lasa Bukovska dzeju. Lieliski! Bukoviski sauca par 'A laureate of american low life'. Sapratu, ka es patiešām vēlos kļūt par low life inteliģentu.
 
 
thel
03 October 2008 @ 09:30 am
Piektdiena  
Nu re, ir atnākusi piektdiena. Ir jāsāk domāt, kā patīkamāk pavadīt šo vakaru. Atklāti sakot, nav interesantas un aizraujošas idejas. Kādreiz, būdams jaunāks, bieži vadījos pēc rokasgrāmatām - sodomas dienas (piektdienām) vai Justīni (mierīgākiem vakariem). Taču tagad tas viss šķiet tāds kā oldskūls, kas balstās tikai uz seksu un metafiziku. Tas der kārklu inteliģentiem, bet man ne, jo šķiet, ka esmu kļuvis nedaudz pieaugušāks. Ievesmai meklēju kaut ko par Queen leģendārajiem tusiņiem, kas, pēc laikabiedru stāstītā, ir bijuši tādi, kas varēja šokēt pat vecos glemrokerus. Taču.. precīzākas detaļas ir grūti atrast. Piemēram, šis grāmatas fragments padara Frediju par tādu kā veņičku, kam ir aizķērusies nauda: 'Fredijs arvien vairāk nodevās alkoholam. Pudeli vodkas - sava mīļākā dzēriena - viņš varēja pieveikt vienā paņēmienā, un kur tad vēl nebeidzamās un mežonīgās ballītes, kas spēja šokēt pat rūdītos uzdzīvotājus! Kādu no savām dzimšanas dienām Fredijs nosvinēja Concorde aviolainerī - katram viesim kopā ar ielūgumu bija nosūtīta pirmās klases biļete uz Ņujorku. Ballīte turpinājās vairākas dienas, un šampanietis vien tika izdzerts par 50000 mārciņām.' (Raider Stīvens: Queen. Mūsu mūža labākās dienas. 128.lpp. K. Vāveres tulk.). Sīkākas detaļas un aprakstus gan nevaru atrast. Tas nozīmē, ka šovakar būs atkal jāimprovizē? Vai arī labāk sekot, kā man piekodināja kāds deģenerālis, patiešām dziļas cilvēcības un līdzjūtības apdvestam Bukovska aicinājumam: 'Don't try'?
 
 
thel
03 October 2008 @ 01:12 pm
lapsene  
Pirms kādas stundas virtuvē ielidoja lapsene. Man ir sasodīta paranoja šo dzīvnieku dēļ. Pirms dažiem gadiem viens tāds man iekoda un pāris dienas es jutos kā uz smagām paģirām uzpīpējis zāli. Tikko mēģināju laspeni izkvēpēt ar savas pīpes palīdzību. Pašu dzīvnieku vairs neredzu, taču ik pēc brīža man šķiet, ka redzu laspsenes ēnu, kas nežēlīgā ātrumā traucas pa virtuves sienu manas redzes perifērajā laukā. Labi, ka tagad jādodas darba darīšanās.