skandaloza
16 Maijs 2009 @ 17:31
 
Mani atkal pārņēma mana ziņkārīgā daba.
Tagad es zinu vairāk par korejiešu un japāņu valodu.
Tātad:
Korejiešu valoda (한국어 언어)
* Viņiem ir alfabēts.
* Iespējams lasīt korejiski,nezinot ko lasi. Tas ir tādēļ,ka hieroglifi sastāv no alfabēta daļām un viss ir easy. Būs jāpamēģina. :D
* Vislielāko uzmanību būtu jāpievērš vārdu formām,tas attiecas uz ārzemniekiem. Vārdiem ir neformāla,vidēji formāla un formāla forma.Neformālie vārdi parasti beidzas vienkārši ar -o,vai ar kādu citu galotni (vēl ir jāpapēta). Vidēji formālā beidzas ar -yo. Formālā beidzas ar -mnida. Tas ir ļoti būtiski,jo,ja cilvēks ir vecāks par tevi, ir tavs priekšnieks vai vienkārši nepazīstams cilvēks,tad obligāti jālieto formālā forma. Tas būtu īsumā,bet vispār korejiski vienu un to pašu vārdu var pateikt daudzos,daudzos veidos.
* Ir divas skaitļu sistēmas: sino un pure. Sino parasti lieto laikam,skaitot naudu,mērvienībām,bet pure lieto skaitot cilvēkus,lietas,dzīvniekus,kā arī skaitot gadus.
* Un runājot par cilvēku vārdiem. Parastam ārzemniekam ir pagrūti saprast kurš ir sieviešu un kurš ir vīriešu vārds. Tātad,tie vārdi,kas beidzas ar Soon,Hee,Ja,Eun - gadrīz vienmēr būs sieviešu,bet tie,kas beidzas ar Chul,Jun,Hyung,Ho- gandrīz vienmēr būs vīriešu.

Tas būtu tā īsumā par dažādām niansēm.

Japāņu valoda (日本語)
* Tā...... Japāņi lieto cilvēku vārdu galā dažādus mazus vārdiņus. -San ir bezdzimuma vārds,to var lietot kā vīrietim,tā arī sievietei. To parasti lieto formālā situācijā. Draudzīgās un neformālās situācijās vīriešu vārdiem parasti klāt liek -Kun,bet sievietēm -Chan. Chan arī mēdz lietot maziem bērniem,vai arī kaitinot un smejoties par maziem puikām. :D -Sama ir cieņas simbols. 16.gs tas nozīmētu lords,bet mūsdienās to lieto,piemēram,priekš imperatora.
* Japāņiem arī ir alfabēts. Bet ir 3 rakstu sistēmas,tā teikt. Hiraganu parasti lieto,lai rakstītu vietējos japāņu vārdus un vārdu beigas. Katakanu parasti lieto aizgūtiem vārdiem no citām valodām,piemēram,angļu. Kanji ir ķīniešu hieroglifi,kurus aizguva no Ķīnas. To parasti lieto,lai saīsinātu teikumus vai tamlīdzīgi. Kā arī,lai iezīmētu atšķirību starp vienādiem vārdiem (domājams,pēc skanējuma).

Tas būtu īsumā..... :D
 
 
Mood: apgarota :D
Music: Lenny Kravitz- dancin til dawn