Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:58: Vakar, lietojot no ierēdniecības patapinātu terminoloģiju, nojājos līdz vēlai naktij un tā arī nebeidzu t.i. skaidru atbildi neatradu. Runa ir par digitālajiem diktofoniem. Uzreiz teikšu, ka neesmu specs, esmu pāris reizes izmantojis un tagad ir skaidrs ka tas "gadžets" var būt gauži noderīgs. Tīklā sēņojot atlasījās pāris kandidāti: viens pāris ir Olympus VN-960PC un Olympus DM-10. Bez piezīmju funkcijas dikti interesē iegūt sakarīgu ierakstu dažādos saietos ar krustnešu piedalīšanos un netikai, kad nereti skaļi tiek paustas viedas atziņas, kuras būtu vērts piefiksēt. Pie galda ar 10-15 cilvēkiem šķiet problēmām nevajadzētu būt ar abiem modeļiem, bet interesanti ir arī kā tie strādā auditorijās un konferenču zālēs, kad kāds priekšā sprediķo. Ir kādam kāda pieredze, ieteikumi, citi modeļi, uz ko vēl jāskatās ("fīčas"), vai un kad vajag ārēju mikrofonu utjp., Un kada ir lietošanas etiķete, likumi?

Comments

[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:13. Aprīlis 2006 - 09:26
(Link)
Ārējs mikrofons var būt un var nebūt, diktafonu vislabāk ir likt uz kādas švammes lai bungāšana pa galdu un citi mehāniski trokšņi mazāk ierakstās, bet vēlams būtu stereo, jo tad vieglāk ir atšifrēt sarunas, kas citādi "kokteiļu partijas efekta" dēļ saplūst pilnīgā putrā, ja sapulces vadītājs ļoti stingri nevada sapulci, lai tauta runātu tikai pa vienam.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:13. Aprīlis 2006 - 09:34
(Link)
Nu, tas ko ieklabināju, vairāk attiecas uz gadījumu, kad tauta pie viena samērā kompakta galda sēž. Ja galds ir garš, tad manuprāt prasītos ārējie mikrofoni, katrs uz savu pusi iznests. Tad arī stereo efekts būtu izteiktāks.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:13. Aprīlis 2006 - 09:41
(Link)
Ar galdu man jau ir neliela pieredze, bet kas notiek auditorijās un konferenču zālēs - lūk, tas arī ir interesanti. DM-10 maksā bezmaz 2x dārgāk un arī tad vēl nav skaidrs, kas tur sanāks.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:13. Aprīlis 2006 - 09:39
(Link)
Ne pa lietu, bet tas ko lietoju itin veiksmīgi ierakstīja arī mobilo signālus (ne zvanus) - ir tāds efekts, ka arī ar datoru var pamanīt ienākošo īsziņu, zvanu vēl pirms pats telefons ir nostrādājis un šķiet arī, ka laiku pa laikam mobilais sazinās ar tuvāko bāzes staciju "tāpat vien". Austiņās tas ir viegli atpazīstams troksnis
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:13. Aprīlis 2006 - 09:52
(Link)
Tā zināma lieta. Man galda radio arī laicīgi ziņo par šādiem notikumiem :)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:13. Aprīlis 2006 - 10:25
(Link)
Socdemu partijas snaiperis savulaik par līdzīgiem interferences efektiem sacēla trobeli, ka viņu noklausās :)
Powered by Sviesta Ciba