Jūnijs 3., 2013
samantta | 20:41 Sēžu un smirdu pēc ķiplokiem. Kopš Marija man parādīja kādu vienkāršu bulgāru recepti, es esmu "uzkārusies". Karstā vasaras dienā, pats ideālākais paēdiens + daudz ātrāk saliekams kopā kā aukstā zupa. Viss ko vajag - grieķu jogurts (nu tas baltais, naturālais), gurķis, ķiploki, dilles, sāls, pipari. (es jau te apsveru variantus šito uztjūnēt ar kādām grauzdētām sēkliņām. Triks ir tajā, ka to grieķu jogurtu atšķaida ar ūdeni, kamēr bļodā izveidojas kas zupai līdzigs (vai mūsu kefīram). Izrādās, ka bulgāri šo miksli - ūdens + jogurts, dzer kā dzērienu (atkal, kā mūsu kefīrs), pieliekot mazliet sāli. Lai gan sākumā bolījos, izrādījās baigi garšīgi! Kur es paliku? Nu tad "zupa" bļodiņā gatava, viss kas palicis - iegriezt bļodā gurķus, iespiest ķiplokus pēc paša ieskatiem, piegriezt svaigas dilles, sāli, piparus uz garšu, un visgaršīgākais, atvēsinošākais vasaras paēdiens gatavs! Un var ēst cik uziet, nav vainas sajūtas ne par ko, jo kāda tur vispār uzturvērtība, cik vien no šķaidītā jogurta.
|
Reply
|
|
|
|
Sviesta Ciba |