jautājiens spēčukiem

lūk man te tāds čaiņika jautājiens.

man tā ūberkūlā klaviere darbojas ar bluetooth un vielaicīgu šancējot kā bluetooth hubs. uz tā kompja ir arī inets. un man ir otrs kompis - aizvēsturisks laptops.
tad nu man jautājumi sekojoši:

1) ar bluetooth WLAN spraudni (cik pačekoju tie ir 2 veidu - viens iespraužas USB caurumā, bet otru var ieķimerēt kā laptopa tīklakarti) - var tak abus sajūgt LAN tīklā? un kuru šādam nolūkam labāk izmantot?

2) ja man dabonās tas LAN tīkls - vai ir iespējas pie reizes uz laptopa uzdabūt arī i-netu? / man iekš ELKO frīks teica, ka ne skuju. slima suņa murgi. tīklu no viena vada uz diviem var dabūt tikai ar rūteri. /

nu kā tur ir - ir iespējams man uzmudrīt inetu uz tā otra kompja? man ir LTK mDSL pieslēgums ar vienu mainīgo IP.
kā ir, ja uz lielā kompja uzmočī proxy? nu, lai abi caur to vienu IP rukātu?

nu vobšem, mīļo sīrupiņ, palīdzi man, iesaki, ko darīt šādā situācijā, jo citādi manai dzīvei nav jēgas ... (tālāk jūs jau visu zināt)
Tags:

Comments

1) ja abiem kompjiem ir WLAN kartes, tad var
2) ja pirmajam kompim ir vienlaicīgi pieslēgts inets un laptops- var. Jebkuršs dators var būt routeris. Abi ies arā ar vienu IP. Tas laikam pēc papīriem nav atļauts :)


o, liels paldies.
a tas nozīmē, ka vajag tieši WLAN kartes? es tur Elkorā manīju tādu bluetooth WLAN spraudnis - tas derēs? caur USB vispār to var izbīdīt? klaviere un pele rukā uz B-tooth USB spraudni. un pēc reklāmiņas varot pieslēgt arī otru kompi caur to pašu figņu, tāpat kā PDA, printeri, austiņas, telefonu.

vai viņi tur otrā galā var notreisot, ka man patiesībā 2 kompji pieslēgti?
WLAN spraudnis arī ir karte, tikai ārējā :)
Caur zilo zobu starp kompjiem saslēgties var, tikai nedomāju ka to var uzskatīt par tīklu.
skaidrs Bt laikam tāds ātrāks/advancētāks Infrared.
bet mani mulsina tas, ka viena no zilzobja kartēm saucās 'bluetooth WLAN card'. čo eto i kakuju pesņu pojot? vai arī esmu kaut ko galīgi sajaucis..
droši vien to, ka jamais saprot gan zilos zobus, gan WLAN, tā sakot divi zaķi ar vienu šāvienu.
ā, tas, iespējams, varētu būt noderīgi. tik sanāk, ka man vajag 2 Wlan kartes - katram kompim savu. skaic.
hmm, iespējams pietiks. pagooglēju par bezvadu tīkliem:
http://www.vicomsoft.com/knowledge/reference/wireless1.html
anyway, aizej uz veikalu un pajautā, ja nav cirvji, varētu atbildēt.
pateicos vēlreiz.
vakar jau biju uz Elkoru aizgājis. tas jau tāds īpašs veikals - tur visi pārdevēji, kas kat ko jēdaza nodarbojās ar prinetru pārbaudi un par mani nelikās ne zinis. apkārt slaistījās tikai kaut kādas blondīnes un džeks, kurš no kompjiem ņi bum bum. nogaidīju vairāk kā pusstundu līdz atradās kāds, kas var man ko apskaidrot. viņš gan kā vienīgo ieteica man iepirkt rūteri, kas to vienu vadu sadalīs divos. un par zilzobi teicās, ka neies krastā. bet par WLAN gan neieminējās. tak es jau arī neuzbāzos. vajadzēs paprasīt. bet laikam pēc svētkiem, kad printeri uz atlaidēm būs beigušies.

March 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba