Feb. 22nd, 2024 @ 01:37 pm (no subject)
Man vieni no briesmīgākajiem murgiem vienmēr ir bijuši saistībā ar karu. Ka ir karš, ka ir jāslēpjas, ka ir jātaisa kaut kādas partizānu cīņas, lai izdzīvotu. Šodien darbā apzināja mūsu tālruņu numurus un adreses gadījumam, ja valstī tiks noteikts ārkārtas stāvoklis. Iepriekšējo reizi tik saspringta sajūta bija pašā iebrukuma Ukrainā sākumā. :(

Vēl man liekas, ka iepriekšējā Saeima tiešām bija krietni vien jēdzīgāka par pašreizējo. Toreiz biju balsojusi par Jauno konservatīvo partiju un biju apmierināta, ka viņi nebija ar mieru iet kopā valdībā ar ZZS (kas ļoti draudzējās ar Lembergu). Domāju, ka ja viņi būtu uz kara sākšanās brīdi valdībā, Latvija Ukrainu atbalstītu mazāk. Atceros, ka viņi bija klāt un ar saviem balsojumiem pavirzīja uz priekšu tādus gadiem muļļātus jautājumus kā depozīta sistēmas ieviešana, teritoriālā reforma un Okupācijas pieminekļa nojaukšana. Man patika arī tas, kā viņi balsoja par par kopdzīves likumu, kas - izrādījās - vairumam bija krietni svarīgāk par tām visām citām lietām (ko nu es galīgi nesaprotu). Man personīgi liekās ļoti netaisnīgi, viņi neiekļuva Saeimā, kamēr tur iekļuva Šlesers, par kura Rīdzenes sarunām, šķiet, vairums ir aizmirsuši, jo galvenais, ka nosaukumā ir rakstīts, ka Latvija pirmajā vietā vai Krištopāns, kurš savulaik nosauca Latviju par muļķu zemi un aizbrauca uz Ameriku.

Kuras ir bijušas jēdzīgākās Saeimas, valdības, amatpersonas? Jo mums ir tādi politiķi, kādi nu ir. Parastie cilvēki iet politikā arī baigi neraujas. Tad nu no esošajiem ir jāizvēlas tie, kuri ir saprātīgāki/ godīgāki/ ar tendenci mācīties un spēju vienoties kopējā labuma vārdā. Ja mēs izvēlēsimies labākos no esošajiem, tad varbūt pēc kāda laika - redzot, ka politikā ir drusku jēdzīgākas personības, tur arī vairāk sāks iet normālāki cilvēki. Un tad mēs varēsim izvēlēties jau labākos no normālajiem. Un vēl pēc kāda laika - labākos no labākajiem. Varētu padomāt - naivi. Bet no otras puses - jāiet jau ir pareizajā virzienā, jo - ejot pretējā virzienā, viss kļūs tikai sliktāk un sliktāk. Un jāstreb tas būs mums pašiem vecumdienās un - ko - domāju, neviens negrib- nākošajai paaudzei.
About this Entry
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.