Mīļās muļķībiņas - "Ziemeļblāzma", "Brīnumnazis" un "Dzintara tālskatis"

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Februāris 18., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:41 - "Ziemeļblāzma", "Brīnumnazis" un "Dzintara tālskatis"
Pēdējā laikā esmu drusku apsēsta ar "Tumšajām matērijām". Pēc pirmās daļas tika uzņemta filma "The Golden compass".
Drīz pēc tam dabīju otro daļu, izlasīju, tagad lasu trešo. Un sagribējās vēlreiz filmu redzēt.

Vispār pamatīgi pārņemta esmu, pat "Krēsla" tā neaizķēra. Šitā grāmata pilnīgi iesūc sevī iekšā - tur viss ir pilnīgi savādāks, nekā jebkurā citā fantastikas stāstā, ko esu lasījusi. Man patīk tas, ka galīgi neko nevar paredzēt, tā, vienā pūtienā. Man ļoti patīk lietas (šajā gadījumā - stāsts), kas mani var pārsteigt, turēt ziņkārē. Uz miega rēķina lasu un lasu, drusku palasu un jāapstājas, ļoti strauji tur viss notiek, ļoti daudz "subplotu". Vesela cita pasaule. Pardon - daudz jaunu pasauļu... 8) Ļoti palīdz atslēgties no reālās dzīves, atpūtināt prātu no visiem gruzoniem. Un interesanti sapņi rādās ar.

(1 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]shyzo
Date:18. Februāris 2009 - 12:18
(Link)
Ui, es jau sen medu His Dark Materials. Cik esmu grāmatnīcā, tā tur ir tikai 2. grāmata, bet gribu izlasīt pirmo. Pēc filmas noskatīšanās palika sajūta, ka puse svarīgumu ir izlaisti.

"Krēsla" man ar patika. Vairāk dēļ tā, ka rada iemīlēšanās sajūtu. Es būtībā neko daudz no tās sāgas negaidīju, kā vienīgi literāru izklaidi, un ar to pietika. :)

Zini, kas ir forša rakstniece? Ursula K. Le Guina. Viņas Jūrzemes hronikas ir baigi incantas. Kārtējā citā pasaule, burvestības un everything nice, bet tam visam apakšā ir vēl baigā filozofija.

Ai, man vispār patīk tāda stila grāmatas :D

> Go to Top
Sviesta Ciba