- 19.11.12 21:17
- melanzane, melanzane, melanzane! baklažāniņi mani mīļie! šī bija "baklažānu slēģeņa" diena. dievišķs ēdiens ir šis baklažānu slēģenis, saukts arī par parmigiana di melanzane vai par melanzane alla parmigiana. ak, cik labs slēģenis sanāca. ja tā nebūtu tāda ņemtne, varētu ēst ik pārdienas.
- 3 rakstair doma
- 19.11.12 21:24
-
slēģenis kādā ziņā??? saslēgtais baklažāns?
- Atbildēt
- 19.11.12 21:34
-
nu, ēē, tur ir garš stāsts.
ir viens variants, ka šo ēdienu sauc tā, kā nu to sauc (biežāk melanzane alla parmigiana), tāpēc, ka tur klāt ir labi daudz Parmas siera jeb parmidžāno. tātad tie būtu "baklažāni Parmas gaumē" vai "baklažāni ar parmidžāno". BET!
tas sākotnēji ir Dienviditālijas, galvenokārt Kampānijas (tas reģions, kur Neapole) un Sicīlijas ēdiens. gadu simtiem cita valsts, citi tikumi, citi sieri. nekādas Parmas, nekāda parmidžāno. toties Sicīlijā vietumis par "parmiciana" sauc šitamos koka aizvirtņus, kur dēlīši tā ieslīpi cits virs cita ar spraudziņām. un lieliskais ēdiens tikai līdz ar valsts apvienošanos un dienvidstrādnieku plūsmu uz ziemeļiem izplatījās arī tur, kur Parma utt. tāpēc loģiskāks ir otrais skaidrojums. vot. āāā, aizmirsu piebilst, ka šitajā riktē apceptas baklažānu šķēlītes liek cepampannā citu pie citas kārtu kārtām - līdzīgi kā lazanjas plāksnes.
un man, ar mellajie, gludajiem jaukumiņiem ņemoties, ēdiens ir kļuvis par slēģeni. - Atbildēt
- 19.11.12 21:27
-
oi, tie ir ļoti labi :)
- Atbildēt