|
November 28th, 2013
lavendera | 08:37 am Vienā valriekstā ir vairāk olbaltumvielu nekā vienā olā!
http://www.tvnet.lv/sievietem/veseliba/488000-kapec_tik_svarigi_ir_ikdiena_est_valriekstus
Mani mīļākie rieksti tūliņ aiz pekanriekstiem. Atsauca atmiņā, kā pirmajās klasītēs katru dienu pirms skolas iegāju dārzeņu veikalā, lai nopirktu valriekstu tūtiņu, un uz skolas tekas tos dauzīju ar zināmā vietā noglabātu akmeni. Vispār ļoti daudzas garšīgas lietas atklāju tikai tad, kad sāku iet skolā, jo mājās man tās nedeva. Arī griķus dabūju tikai skolas ēdnīcā, jo papam negaršoja griķi... visādus saldos ēdienus arī mājās netaisīja, izņemot debessmannu. Otrs gastronomiskās attīstības lēciens sākās augstskolā, kur sapulcējās jaunieši no visiem Latvijas novadiem katrs ar saviem kulinārajiem paradumiem. Tā man atklājās ceptas siermaizītes un biezpiens ar ievārījumu...
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |