Liena -

About  

Previous Entry 4. Dec 2013 @ 11:57 Next Entry
Sastāvdaļas
180 g sviesta, istabas temperatūrā
60 g cukura
1 ēdamkarote skābā krējuma
1 apelsīna miziņa, sarīvēta
šķipsniņa sāls
260 g kviešu bīdeļmiltu
60 g lielogu dzērveņu
60 g zaļo pistāciju
100 g gaiši brūnā cukura apviļāšanai
1 ola
1 tējk. garšvielu maisījuma*
Pagatavošana
Sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un apelsīna miziņu.
Saputotajai sviesta masai pievieno miltus, iemīci lielās dzērvenes un zaļās pistācijas.
No mīklas izvel desiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz divām stundām atdzist un sacietēt.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
Samaisi visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru.
Desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukura un garšvielu maisījumā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liec uz plāts. Cep 10–15 minūtes.
Atdzesē uz restītes.

* pa šķipsniņai no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, kaltēta ingvera un malta kardamona
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]nova
Date: 4. Decembris 2013 - 12:04
(Link)
kad izmēģināsi, pastāsti, vai bērniem garšoja cepumi
From:[info]lapsa123
Date: 4. Decembris 2013 - 13:23
(Link)
man ir līdzīgas tehnoloģijas recepte tikai a rīsu miltiem un upenēm.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba