Khe-he - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
khehe

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Divi_G Puksts ]

Oct. 3rd, 2008|10:27 pm

khehe
Juhū, vakar tika pasniegtas 2008.gada Šnobeļa (ig Nobel) balvas! :DD

Uzvarētāji:

BALVA DIETOLOĢIJĀ: Massimiliano Zampini, Trento Universitāte (Itālija), un Čārlzam Spensam, Oksfordas Universitāte, par skaņas, kas rodas, ēdot kartupeļu čipsus, elektronisku pārveidošanu, radot iespaidu, ka čipsi ir kraukšķīgāki un svaigāki nekā patiesībā.

MIERA BALVA: Šveices Federālajai ētikas komitejai necilvēciskotās biotehnoloģijas jautājumos (ECNH) un Šveices pilsoņiem par likumīgu atzinumu, ka augiem ir pašcieņa.

BALVA ARHEOLOĢIJĀ: Astolfo G. Mello Araujo un José Carlos Marcelino, Sanpaulu Universitāte (Brazīlija) par postījumu, kādus arheoloģisko izrakumu vietai var nodarīt dzīvs bruņnesis, mērījumiem.

BALVA BIOLOĢIJĀ: Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert un Michel Franc, Ecole Nationale Veterinaire de Toulouse (Francija), par atklājumu, ka suņu blusas lec augstāk nekā kaķu blusas.

BALVA MEDICĪNĀ: Denam Eriēlam, Djūka universitāte (ASV), par pierādījumu, ka viltotas dārgas zāles ir efektīvākas par viltotām lētām zālēm.

BALVA APZIŅAS ZINĀTNĒ: Toshiyuki Nakagaki, Hokkaido universitāte, Hiroyasu Yamada, Nagoya, Ryo Kobayashi, Hiroshima universitāte, Atsushi Tero, Presto JST, Akio Ishiguro, Tohoku universitāte (Japāna) un Ágotá Tóth, Szeged universitāte (Ungārija) par atklājumu, ka pelējums (? – slime mold) spēj risināt uzdevumus, konkrēti, "atrast" ceļu labirintā.

BALVA EKONOMIKĀ: Džefrijam Mileram, Džošua Taiberam un Brentam Džordanam, Ņūmeksikas Universitāte (ASV), par pētījumiem, kā ovulācijas cikls ietekmē profesionālo striptīzdejotāju dzeramnaudu ienākumus.

BALVA FIZIKĀ: Dorianam Reimeram, Skripsa Okeanoloģijas institūta Okeāna observatoriju iniciatīva (ASV), un Duglasam Smitam, Kalifornijas universitāte (Sandiego, ASV), par matemātisku pierādījumu tam, ka šņoru, matu vai gandrīz jebkā cita kaudzes neizbēgami samezglosies.

BALVA ĶĪMIJĀ: Sharee A. Umpierre, Puertoriko universitāte, Džozefam A.Hillam, Jaunanglijas Auglības centrs, Deborai J. Andersonei, Bostonas Universitātes Medicīnas skola un Harvardas Medicīnas skola (ASV), par atklājumu, ka „Coca-Cola” ir efektīvs spermicīds, un Chuang-Ye Hong, Taipejas Medicīnas universitāte, C.C. Shieh, P. Wu un B.N. Chiang (Taivāna) par pierādījumu, ka nav gan.

BALVA LITERATŪRĀ: Deividam Simsam, Kesa Biznesa skola, Londona (Apvienotā Karaliste), par viņa jauko pētījumu „Ak tu maita: stāsts par sašutuma pieredzi organizāciju iekšienē” („You Bastard: A Narrative Exploration of the Experience of Indignation within Organizations”).
Link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.