- 11.2.10 21:26
- Gribēju pasēdēt un padomāt, ko visu vajag sadarīt, bet sajutos nogurusi, ka vairs negribās ne sēdēt, ne domāt.
Agim soma salikta un šāda tāda spociņa maska sašūta. Tikai Agis sašūtā veidā negrib likt galvā. Raud un tiepjas un neliek. Pieraudāja pavisam slapju, kamēr meklēju, kur acīm caurumus izgriezt. Nu, tad jau redzēs. Un vēl man ir kreņķis par zābaciņiem, ieliku somā kurpītes un ceru, ka audzinātājas viņai pārvilks (viņai patiešām ir smagi zābaciņi). Silti, bet smagi.
Nu, jā I. ar N. iebrauks sestdien vai svētdien ciemos, apsolīju viņiem uzcept Cielaviņu =>
rīt no rīta jāaizved Agis,
jābrauc uz veikalu pēc riekstiem bezē plāksnēm, pie viena iepirkties nedēļai. saldais krējums, sviests kūkai.
turpat jāielej degviela (!!!) citādi palikšu uz ceļa,
veļu sagludināt, augšstāvs/apakšstāvs. tālāk jau viss kā parasti.
vajag uzrakstīt (vismaz iesākt) apkopojumu/konspektu/priekšlikumus (pirmdien jāiesniedz) [Pollards par industriālo revolūciju].
viena nodaļa.
diezko vairāk nav vērts plānot, tāpat nepagūšu.
esmu iedzīvojusies bezmiegā. t.i., vakarā viss kārtībā, bet ap diviem mostos un tā līdz rītam => nopirkt balderjāņus. - 8 rakstair doma
- 12.2.10 10:04
-
Kā šīspuses apstākļos uzcept Cielaviņu? Man gan to ēst īsti nevajadzētu, bet es jau kādu laiku ļoti ilgojos pēc šīs tortes:D
- Atbildēt
- 12.2.10 12:04
-
Visu cieņu kundze - pašcepta Cielaviņa!
- Atbildēt
- piņķers ir, bet labu draugu dēļ var pacensties, re, kur recepte
- 12.2.10 12:21
-
:) Daži radoši piegājieni vajadzīgi krēmam, jo nav man kondensētā piena parasti (kaut gan var nopirkt "krievu" vai "poļu" veikalos centrā, zinātāji tā saka". Un, krēmu palieliniet par vienu olas dzeltenumu.
Recepte savulaik esot Martā bijusi, es kaut kur internetā salasīju. esmu cepusi reizes trīs. publika vienmēr sajūsmā lauž krēslus.
"BEZĒ BISKVĪTS:
300g cukurs
4 olu baltumi
50g miltu
180g riekstu
KRĒMS:
3 olu dzeltenumi
20g cukurs
30g ūdens
200g sviests
2 ēd. kar. kakao
50g kondensētais piens
25g rums
DEKORĒŠANAI:
150g šokolāde
150g saldais krējums
25g rums
zemenes - pēc vēlēšanās
Vislabāk Cielaviņa garšos trešajā dienā. Pirmajā jācep biskvīts, otrajā jāgatavo krēms, un jāveido kūka, tad tai vajadzētu ievilkties, un beidzot trešajā dienā tā būs gatava baudīšanai.
1.GATAVO BISKVĪTA MĪKLU.
Riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad riekstus atdzesē un sasmalcina ar nazi. Ja riekstus smalcina rullējot vai dauzot, tad izdalās eļļa un tie salīp. Biskvītam sausā traukā liec olu baltumus, cukuru sadali 3 daļās un pievieno pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.
2. CEP BEZĒ BISKVĪTU.
Uz cepamā papīra uzzīmē divus 30 cm lielus apļus. Un izgriez tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadali divās daļās un katru liec pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdzini atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liec līdz 100g sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.
.... No atlikušās masas var cept cepumiņus. Masu iepilda konditorejas maisiņā un saspiež piciņas uz cepamā papīra.
3. GATAVO KRĒMU.
Katliņā savieno ūdeni ar cukuru un savāra sīrumu. Saputo olu dzeltenumus, palēnām tiem pielejot un pieputojot karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu, kakao un turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī rumu un kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
4. KĀRTO KŪKU
Biskvītam noņem cepamo papīru. Uz viena biskvīta liec apmēram trešdaļu krēma un nolīdzini. Virsū liec otru biskvītu. Palikušo krēmu vienmērīgi pārklai kūkas virsai un malām. Rotā ar šokolādes krēmu, kas vārīts no šokolādes un saldā krējuma un ruma. Var dekorēt arī vienkārši nokaisot ar grauzdētiem riekstiem vai zemenēm.
5. PASIEDZ KŪKU
Ievilkušos torti liec galdā un sagriez gabalos.
man nekas pāri nepalika un krēma varēja būt bik' vairāk. ā, un man nebija kondensētā piena, pieliku vienkārši mazliet vairāk cukura.
apļi, protams, man ir ķep ļep, cepu divas stundas apmēram, viens liekot saplīsa un pēc viduča skaidrs, ka varēja vēl pacept. un malas sanāca tik šķības, ka tik daudz krēma, lai pietiktu ar ko malas aizzieķēt, man vienkārši nesanāca. "
šitas komentārs no pirmā cepiena. - Atbildēt
- Re: piņķers ir, bet labu draugu dēļ var pacensties, re, kur recepte
- 12.2.10 12:23
-
Heheei, Nestle kondensetais piens ir Stockeļa Matchā noteikti! Garšo uz mata kā latviešu!
- Atbildēt
- wīīī, paldies!!! :)
- 12.2.10 12:26
-
tnx par infu, nebiju pamanījusi, ka tāds vispār ir, būs jāpameditē arī pie citiem plauktiem, droši vien, ka atradīšu. :)
es parasti izlīdzos ar cukuru, pienu, drusk saldā krējuma, nu, lai tilpums apmēram salasās. neviens tāpat nepamana. :) - Atbildēt
- Re: piņķers ir, bet labu draugu dēļ var pacensties, re, kur recepte
- 12.2.10 12:28
-
Hei, tu arī dzīvo Woluwe Snt. Lamber? :) Man ļoti patika tas tirdziņš sestdienās, kas laukumā pie Stokeļa. :) Mēs vienu pailgu brīdi nodzīvojām uz Rue Konkel.
- Atbildēt
- p.s. par krēma "palielināšanu"
- 12.2.10 12:29
-
ja "palielinat" krēmu, tad ne tikai par olas dzeltenumu, bet visiem pārējiem produktiem arī +1/3
- Atbildēt
- Re: p.s. par krēma "palielināšanu"
- 12.2.10 12:37
-
Cik iespaidīgi, patiešām. Nāks brīvāks laiks (kaut kad), noteikti izmēģināšu.
- Atbildēt