July 21st, 2009

10:52 am
sunju karavaana un taa taalaak

vakar prieciigaa omaa naacu uz kojaam no piceerijas ar picas kasti rokaas un klausiijos pleijeri.blaukus psihologijas un humanitaaro zinaatnu fakultaatei eenaa guleeja seshi, septinji sunji; tie ir ennas suni, es pat nezinu, kaa vinus nosaukt, bet par klaidoniem jau nu tochna ne, vinu teritorija un paarvietoshanaas strateegijas (paarsvaraa - eenas mekleejumi) ir visai konkreeti un ap sho laiku jau pat man paredzami.karoche ir vinji taada banda, kas te dziivojaas apkaart, visi vienmeer tuseejas kopaa un visi pret cilveekiem izturas ar padeviigu bijiibu. vakar bija saguulushi tieshi tajaa ielas pusee, pa kuru gaaju, un kad pietuvojos, vini saaka pa vienam celties, lai padotu celu.nu gan ..taadi...kaut ko padomaaju un nospriedu, ka latvijaa izsalkushi sunji gan buutu vispirms vismaz saakushi oshnjaaties ap manu picas kasti. un ne velti taa nodomaaju, ja pagaajusi dazhus metrus, izdomaaju paskatiities atpakal un ieraudziiju, ka visi sunji regulaaraa kjeediitee man seko. tas bija visai uzjautrinoshi. viens chalis mashiinaa piestaaja klaat pajautaat, vai man nav bail, teicu, ka ne. par laimi, driiz sunju banda satika vienu maajas suni saitee un radies konflikts noveersa vinu uzmaniibu no manas picas, taa ka vareeju aiziet projaam bez sekotaajiem.
atcereejos, ka vienu citu reizi (a varbuut es jau te to rakstiiju?) mani izbriiniija milziigs aitu bars, kas vikas radinieku lauku maajas tuvumaa mani klusaam aplenca, kameer neemu uudeni no avota, kur atrodas arii baseins dziivnieku dzirdinashanai.tas bija vispaar jociigi. man uz ausiim bija pleijeris, skatiijos kaut kur taalumaa un peekshni vienkaarshi sajutu, ka man kaads pie pleca, pagriezos, un ieraudziiju, ka tur bija milziigs aitu maakonis.bet aitas tieshaam rada iespaidu par most harmless thing ever, iziet tam baram cauri arii bijaa kaa iziet cauri maakonim.

11:11 am
aha

atcereejos. veel kas, ka jaapieraksta, lai pati peecaak nesadomaajos sevi par pasaules pilsoni.
ka, jaa, ir skumjas peec maajaas un, nee, nav taa ka vareetu tikpat labi dziivot sheit. tad, kad atgrieziishos shkitiis visaadi citaadi un maajas zaudees to romantisko mirdzumu,ko lietas paarsvaraa vispaar ieguust tikai apluukojot no attaaluma, bet ir taisniiba, ka tu tas gaiss, uudens, eediens, kas pa molekulaam mani veidojis gadu garumaa un cilveeki un domas, kas manas apzinjas formu ietekmeejusi, tas ir tur un tas ir mans.