eič sī
06 March 2010 @ 05:52 pm
 
izlasīju pie zuzannas ierakstu par bērnu vakcinēšanu/nevakcinēšanu, vecāku atbildību/bezatbildību, sekām un tamlīdzīgām lietām. http://klab.lv/users/zuzanna/1253630.html#cutid1

mani patiešām apbēdina visi tie komentāri, kas uzskata, ka tā ir katru vecāku personīgā darīšana. es uzskatu, ka tā nedrīkst būt vecāku personīgā darīšana, jo mēs runājam par maziem bērniem, kuriem nav pašiem sava viedokļa un izvēles brīvības un izpratnes par šādām lietām. Vecāki pakļauj savus bērnus riskam, izvēloties nevakcinēt, un visi tie, kas bļaus par to, ka tas ir risks vakcinēt, jo nekad neko nevar zināt, kādas būs komplikācijas un blaknes, bla bla bla. vai tiešām mēs joprojām dzīvojam viduslaikos?
un nezkāpēc tik maz tiek runāts par masu mediju atbildību baiļu iedvešanā jaunajos vecākos, kuriem pašiem nav īsti sava viedokļa, bet kuri izlasa kaut kāda sūda žurnālistiņa sagrābstītos, nekompetentos viedokļus un izlemj nevakcinēt savus bērnus.

Neviens nesaka, ka zinātne ir pati pilnība un ka zinātne nepieļauj kļūdas, bet ir diezgan stulbi, piemēram, atsaukties uz talidomīda slimniekiem (ko es esmu šad tad šeit dzirdējusi kā pretargumentu zinātnei), jo mediķi un zinātnieki paši to uzskata par lielāko traģēdiju. un atšķirībā no kaut kādiem mistiķiem, zinātnieki ir gatavi mainīt savas domas, ja līdzšinējās nesakrīt ar jaunajiem faktiem. un mēs taču runājam sen pārbaudītām vakcīnām. kas tad liek cilvēkiem rīkoties bezatbildīgi un neloģiski ?