[icon] fadu - Post a comment
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.

Time:11:36 am

NRA: Latvijā par putnu gripu satraukuma vēl nav, 1.,5.lpp., Liene Barisa. Putnu gripa pasaulē prasījusi jau vairāk nekā 80 cilvēku dzīvību. Turcijā teju katru dienu ir ziņas par jauniem putnu un cilvēku saslimšanas gadījumiem vai aizdomām par to. Latvijā atbildīgās iestādes apgalvo, ka pie mums situācija ir stabila un satraukumam, vismaz līdz martam, kad atgriezīsies gājputni, neesot pamata.

PVD pārstāvis E. Oļševskis atzina, ka vēl viens veids, kā putnu gripas vīruss varētu nonākt līdz Latvijai, būtu nelegāli ievesti putni, gaļa vai spalvas. "No Turcijas, ja nelegāli kaut ko savā somā ieved, var atvest arī vīrusu..”

 

vispār Vāks, vai ne? a es vēl gribēju sakarā ar  leduslaikmeta iestāšanos pasūtīt jaunu segu organisma sildīšanai. Tagad  iru nesaprašanā,  ko jamie  man tur atsūtīs :

1.vispirms, visas preces ražo Turcijā. Nezinu pa  kuru laiku viņi to paspēj, jo esot slaisti pēc dabas, bet tas ir  fakts – visu ražo Turcijā un neviens to vairs neslēpj. Laikam jau Turcija ir  mums tuvāk par Ķīnu un Koreju…  Tātad , tas  iespējamais deķis varētu  būt  taisīts Turcijā… Turcijā  visi ģībst aiz tās gripas. Līdz ar to nav  nekādas drošības, kas tai  deķī tiks iesprausts . A ja  sentipona vietā viņi  paņem un ieber man tajā putnu dūnas un spalvas?!. Vāks uz  vietas.  Acu priekšā drūmās bildes… Uzmetu dēķi pāri  siltuma alkstošam organismam. Organisms nošķaudās un  līdz rīta gaismai jau ir beigts… Nesaprotu, kāpēc tauta netiek brīdināta par to, ka  paplašinās  slimību klāsts, kuras var dabūt gultā!!!

 

Teorētiski putnu gripas vīrusu uz Latviju varētu atvest arī ar to inficējies cilvēks, taču īpašas atbraucēju pārbaudes uz robežas vai lidostās gan nenotiek, atzina Sabiedrības veselības aģentūras pārstāve Laura Bundule. Taču lidostas personāls regulāri tiekot apmācīts, kā rīkoties situācijā, ja rodas aizdomas par cilvēku, kurš, iespējams, ir inficējies ar kādu bīstamu slimību…”

 

2.Interesanti, kāpēc nav  nekādas informācijas per” TO cilvēku” kas “varētu atvest” to putnu gripas vīrusu… Tautai ir jāzina sejā cilvēku no kā baidīties!! Un ja tas cilvēks ierodās pie manis ar inficeto deķi (lai drošāk!)? kāpēc nevienam nerūp mana labklājība?

http://www.nra.lv/zinas/aktualitate/article.php?id=112029&d=2006-01-19

 


From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

[icon] fadu - Post a comment
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.