Jaunais gads 35.gab. ļaužu Koknesē :
Aukstā gaļa (taisīju pirmo reizi, ar vectētiņa padomiem, protams), rosols (bez irbītēm un vēžu kakliņiem), vistas-vīnogu salāti, biešu salāti, burkānu salāti, siļķe kažokā, ķirštomātu granātābolu salāti, cepti dārzeņi, kartupeļu biezputra, simts stundas štovēti kāposti un trīs kūkas (lauku torte simts kārtās, ogu kūka un nenormāli garšīgā piparkūku kūka) - tāds izskatījās mana vecā gada pēdējā diena. Strādāju galvu nepacēlusi, bet rezultāts bija lielisks.
Tradīcija svinēt "pa apli" (manai vecmammai bija/ir vēl divas māsas, tad nu katru gadu iet pa apli pie katras svinēšana), kā noskaidrojām, sākusies jau tālajā 58.gadā, Samiņos. Tūdaļ jau 60 gadi un +-40 cilvēki katru gadu satiekas, lai dziedātu "zem eglītes mazs zaķītis". Lieliski!
Ko nevajadzēja - skatīties uguņošanu basām kājām un plānām čībām. Izrādās viegli apaukstējas arī roņi. Tagad šķaudu un puņķojos vienā gabalā. Un vispār..no kura laika man patīk uguņošana?!
Aukstā gaļa (taisīju pirmo reizi, ar vectētiņa padomiem, protams), rosols (bez irbītēm un vēžu kakliņiem), vistas-vīnogu salāti, biešu salāti, burkānu salāti, siļķe kažokā, ķirštomātu granātābolu salāti, cepti dārzeņi, kartupeļu biezputra, simts stundas štovēti kāposti un trīs kūkas (lauku torte simts kārtās, ogu kūka un nenormāli garšīgā piparkūku kūka) - tāds izskatījās mana vecā gada pēdējā diena. Strādāju galvu nepacēlusi, bet rezultāts bija lielisks.
Tradīcija svinēt "pa apli" (manai vecmammai bija/ir vēl divas māsas, tad nu katru gadu iet pa apli pie katras svinēšana), kā noskaidrojām, sākusies jau tālajā 58.gadā, Samiņos. Tūdaļ jau 60 gadi un +-40 cilvēki katru gadu satiekas, lai dziedātu "zem eglītes mazs zaķītis". Lieliski!
Ko nevajadzēja - skatīties uguņošanu basām kājām un plānām čībām. Izrādās viegli apaukstējas arī roņi. Tagad šķaudu un puņķojos vienā gabalā. Un vispār..no kura laika man patīk uguņošana?!
Mūzika: https://youtu.be/2Qtu5VvWgqo?list=PLHhqRywEmP3lFAcN656biJhBv
Comments
Sastāvdaļas
1 žāvēta vista (giross)
400 g. siers
vīnogas
2 olas
majonēze, valrieksti
visu šņik šņak un bļodā. čakars vienīgi ar to,ka vīnogas jāgriež uz pusēm un jāņem ārā kauliņi, ja tādi ir.