(no subject)

« previous entry | next entry »
Jul. 5th, 2006 | 08:16 pm

Nebūtu te kāds guru dzīvokļremontlietās?

Nenāktu par skādi padoms.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {10}

Spilvens

(no subject)

from: [info]spilvens
date: Jul. 5th, 2006 - 08:51 pm
Link

A, kas tevi interesē?
Neesmu guru, bet esmu gājusi cauri procesam. Patiesībā process vēl nav beidzies.

Reply | Thread


D[ra]kone

(no subject)

from: [info]drako
date: Jul. 5th, 2006 - 09:01 pm
Link

Ir vēlme mazliet labiekārtot savus apartamentus.

Bet ja godīgi, nezinu no kura gala sākt.

Ja pa lielam, tad vajadzētu gan logus mainīt, durvis dzīvoklim un visu santehniku, kā arī grīdas savest kārtībā (īpaši jau virtuvē)

Nezinu ar ko runāt, kam ko prasīt - pats neesmu nekāds celtnieks, tapēc droši vien jāmeklē cilvēki, kas ko varētu nolīgt, bet tas atkal ir liela jautājumzīme man.

Reply | Parent | Thread


Spilvens

(no subject)

from: [info]spilvens
date: Jul. 5th, 2006 - 09:56 pm
Link

Ja tiešām pašam nav nekad sanācis remontēties, tad jau labāk ir nolīgt cilvēkus. Bet tā tīri labi to var pats paveikt, ja negrib briesmīgi kapitali visu remontēt.
Grīdu ieklāt(piem laminātu) izlīmēt tapetes, nokrāsot griestus jau nav sarežģīti.
Ar tiem celtniekiem visādi var gadīties. No sākuma mēs ar bijām paņēmuši, bet tas bija baigais murgs - briesmīgi jāskatās pakaļ ko viņi dara un mājas pārvērta par šausmām. Vairākkārtēji lūgumi nemētāt izsmēķus, nepiedrazot vannu bija bezrezultatīvi. Pasūtījām šos nafig. Un pārējo paši centāmies padarīt.
Tagad jau liela daļa ir aizbraukusi uz ārzemēm, palikuši diez gan maz, vai nu baigi labie meistari(kas prasa baigo naudu) vai gluži pretēji tādi, kas nekam neder.

Reply | Parent | Thread


D[ra]kone

(no subject)

from: [info]drako
date: Jul. 5th, 2006 - 10:10 pm
Link

Ir tāda lieta dzirdēta ...

Un ko kādā secībā labāk darīt?

Santehnika, flīzes, griesti, grīdas, sienas, logi?

Reply | Parent | Thread


Mis Ciba 2006.

(no subject)

from: [info]laukuroze
date: Jul. 6th, 2006 - 09:25 am
Link

Vannasistabā sāc ar santehniku.. tad flīzes.
Istabā sāc ar logiem.
tad griestus, sienas grīdas.

radiatorus vēl pirms logiem, ja kas.

Reply | Parent


Spilvens

(no subject)

from: [info]spilvens
date: Jul. 6th, 2006 - 01:09 pm
Link

Nu ja runā par vannasistabu tad protams vispirms protams(nezinu vai tavos plānos ietilpst sienu izlīdzināšana) apmet, krāso, izliek flīzes(varianti ir dažādi) un santehniku uzstāda pašu pēdējo.
Istabās, ja maina logus, tad to dara vispirms. Tad ķeras klāt griestiem, tad sienām, grīdai. Tapetes var izlīmēt kā pēdējās.

Bet visdrīzāk jau tev vajag sameklēt kādu specu, lai vismaz uzmet acis un pasaka ko vajadzētu izdarīt. Piemēram vai vajag līdzināt grīdu, sienas, griestus utt. Viss protams ir atkarīgs no finansu lietām un cik kapitāli vēlies remontu veikt.
Var piemēram izlemt ko vēlas pa priekšu izremontēt, jo visam uzreiz pieķerties šā vai tā nesanāks.

Viena šausmīga lieta ir braukāšana pa celtniecības veikaliem. Kad kaut ko savajagas tad nevar atrast piemērotu lietu. Piem. tapetes vai linoleju kas patīk. Tas tāds Mērfija likums, kad tu nejausi ieej tapešu vaikalā, tu lieliski vari pateikt kādas tapetes gribētu, bet kad patiešām ir jāsameklē un jānopērk, tas beidzas ar bezgalīgu klīšanu pa veikaliem, pārgurumu un dusmošanos par visa pastāvošā veltīgumu :0)

Reply | Parent | Thread


D[ra]kone

(no subject)

from: [info]drako
date: Jul. 6th, 2006 - 01:27 pm
Link

Tapēc jau es te taujājos, ka mani interesē kāda specāka par manis viedoklis un kāda konsultācija.

Reply | Parent | Thread


Spilvens

(no subject)

from: [info]spilvens
date: Jul. 6th, 2006 - 04:12 pm
Link

Domā tavu žurci lasa kāds, kas ar to nodarbojas? Domāju, ka tev vajag klātienē to specu aizvest uz savu dzīvokli.

Apjautājies "Pajautā" vai citās līdzīgās kopienās te Cibā.

Reply | Parent


Lyr

(no subject)

from: [info]lyrfeel
date: Jul. 6th, 2006 - 04:49 pm
Link

Es savu dzīvokli gandrīz viena pati visu saremontēju, eiroremonts bija :D Okej, tādas lietas kā elektrības vadu, ūdensvadu un plastikāta logu ievilkšanu veica attiecīgi meistari, arī sienu un griestu apmetumu un lamināta ievietošanu, bet visu balsināšanu, tapešu līmēšanu un krāsošanu, ornamentu dizaina izveidi, durvju un grīdas krāsošanu, aizkarstangu pielikšanu veicu pati. Laikietilpīgs, bet rezultatīvs process.

Izdomā, ko tieši vēlies mainīt - kaut ko drusku (kosmētisko remontu), vai tādu kapitālu un radikāu. Iesaku izdmāt, ar kuru istabu sākt, tad atbrīvot to no visām lietām, pārbaudīt, kāds stāvoklis sienām, griestiem un grīdai, un tad sākt ar griestiem, ja gribas mainīt tiem krāsu vai atsvaidzināt, tad ķeries pie logiem, tad pie sienām, un beigās grīdu. Īstenībā vari painteresēties tādos veikalos kā Meistars, Krūza utml., pie pārdevējiem - konsultantiem. Tie daudz ko var pateikt noderīgu par remontu un veicamo darbu kārtību. Veiksmi!

Reply


Strāders

(no subject)

from: [info]ergaster
date: Jul. 7th, 2006 - 02:20 pm
Link

Nu, man nav nekādas praktiskas pieredzes, bet ir daži teorētiski apsvērumi par secību (pieņemot, ka visu dari pats, jebšu vismaz koordinē darbu secību):

1. Varētu būt, ka dažas lietas vispār nevar izdarīt kaut kādā patvaļīgā secībā, jebšu tas ir ļoti neērti. Piemēram, kad vecā santehnika ir demontēta, bet jaunā vēl nav ielikta, varētu būt ļoti ērta piekļūšana visām tām vietām, kur citādi netiek klāt.
2. Brutālākie (liela apjoma) darbi (piemēram, logu nomaiņa) būtu veicami vispirms, smalkākie (krāsošana, tapetes) - pēc tam. Citādi smalkākā darba rezultāts var tikt sapostīts.
3. Vienādas nozīmes (smalkuma) darbi veicami virzienā no augšas uz leju. Nebūtu prātīgi, ja, balsinot griestus, tā manta pilētu uz svaigi izkrāsotās grīdas.

Mani teorētiskie 2 centi (santīmi)...

Reply