(no subject)

« previous entry | next entry »
Oct. 29th, 2004 | 11:10 am

Es sapratu, kāpēc man patīk unix un konsole ;-)

Jebkura grafiskā vide ir "jākopj un jāuztur", lai viņa izskatītos labi un skaisti un nenovērstu tavu domu lidojumu ar vecām nevajadzīgām ikonām un citu drazu.

Toties konsole vienmēr izskatās askētiski skaista pat tad, ja tev failu sistēmā ir totāls bardaks ;-D (par kuru man ir pie kājas jo vienmēr palīdz ātri iesists find . | grep .jpg vai kaut kas tamlīdzīgs)

Yea. I am unix nerd ;-DDDDDD

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {3}

(no subject)

from: [info]alt
date: Oct. 29th, 2004 - 11:33 am
Link

good point

Reply


black_data

(no subject)

from: [info]black_data
date: Oct. 29th, 2004 - 11:45 am
Link

Izlaistam Windowistam grep neliekas tik vienkaarshi, taapat tiek mekleets midnight commander. Eh... a bija laiki, kad failus arhiveeju tikai ar komandrindas arj, un visas komandas no galvas zinaaju.

Reply | Thread


D[ra]kone

(no subject)

from: [info]drako
date: Oct. 29th, 2004 - 12:10 pm
Link

Jaa, bet izstiepies vai saraujies, mc ir bremze. Jaa - reizeem to palaizhu, bet vinjsh pirmkaart nav tik eerts, kaa far/vc/nc/wc, otrkaart unix komandprompts vairumaa gadiijumu ir speeciigaaks par taam iespeejaam, ko dod mc.

Izmantojot bash un tcsh komandu hystory viegli leekaat pa biezhaak lietotajaam direktorijaam un autocomplete funkcija atvieglo jaunu komandu sastaadiishanu.

Piemeeram staigaajot pa direktorijaam veelams izmanotot sintaksi

cd /usr/local/bin nevis cd ..;cd ..;cd usr; cd usr; cd local; cd bin

Pie tam veel visas minētās komandas rakstot atsevišķi. Jo tad tās atkārtot arī nāksies katru atsevišķi. Lai gan ar semikolu atdalitas komandas izpildās kā neliela batch programma ...

Piemeeram komanda mount /mnt/cdrom; mplayer /mnt/cdrom/*; umount /mnt/cdrom automātiski nomounto kompaktdisku un palaiž kompatktdiska pamatkatalogā iekopēto filmu un pēc tās beigām atvieno kompaktdisku.

Skatoties nākamo filmu vajag tikai nomainīt disku un izpildīt iepriekšējo komandu. Ak jā - un biežāk izmantotās komandas jau tālāk var saglabāt bash skriptos vai aliasēs utt ...

Vārdu sakot tādas iespējas izvirst, ka vai ;-)

Reply | Parent