running to stand still

January 13th, 2009

10:03 pm

šovakar man ir tiešām kauns par savu tautu, bet tas ir cits stāsts un citi cibā to izstāsta labāk par mani, bet šovakaru es pavadīju kinoteātrī ar amellie un par to lepojos.

bet vispār, braucot mājās, lasīju Hitchhiker's guide to the galaxy un, liekas, sapratu, kas ir galvenā latviešu problēma - kārtīgam latvietim nav humora izjūtas. nu, nopietni - jūs varat pateikt kādu nacionālo joku, kaut kādu joku iz folkloras? mums ir daudz cietēju, bālo zēniņu un bārenīšu, daudz apbižoto un daudz slikto mātesmeitu, bet tāda sirsnīga tautas joka, as far as I remember, mums nav. un jau Kens Kīzijs savā One flew over the cuckoo's nest rakstīja, ka cilvēks bez humora izjūtas nav cilvēks, principā viņš ir miris. vikipēdija par latviešu humoru raksta šādi, un iekļautais paraugjoks ir vienkārši skumjš, lai neteiktu - nožēlojams, bet šis joks kaut kādas patriotisma jūtas noteikti neceļ. latviešu tauta neizdzīvos, ja nespēs pasmieties.
mūžīgie cietēji, bļeģ. būtu labāk Satversmi izlasījuši, nevis klaigājuši nesakarīgas frāzes un šķaidījuši stiklus.

p.s. latviešiem pat nav kārtīgu lamu vārdu.
p.p.s šovakar Douglas Adams ir vienīgais mierinājums, džīzas, ģeniāli. jokot ir jāmāk, un viņam tas sanāk (un man būs ļoti, ļoti skumji, kad būšu izlasījusi visas grāmatas no Hitchhiker'a sērijas)
Powered by Sviesta Ciba