Khem, khem...Pacelsim glāzes par draudzību un skolas gadiem!

Mar. 15., 2011 | 09:25 pm

Ui, ui, ui,ui, ui, ui...Šīs nedēļas 5. dienā ir Skolas Salidojums. Par godu Jubilejai, kas bija akurāti pirms gada, taču ierobežoto finanšu dēļ balli varēja atļauties tikai šogad.
Ā, - saka, ka jāiet. Iešu ar'! Tik mazliet baida tā iespējamā mērīšanās ar krāniņiem (vai čožiņām, whatever). Un tad vēl vismaz 30 reizes būs jākaltē mute stāstot visiem pēc kārtas, ko daru, kā iet. Ha, un tas pats jau būs arī jāklausās! (Visi varētu zolīdi un rātni sastāties aplītī un noskaitīt to kā pantiņu tieši vienu reizi!!) Tādēļ šoreiz es lieku īpaši lielas cerības uz alkoholisko dzērienu patēriņu un iedarbību.

Brāļi un māsas, vienosimies kopējā vakarēšanā - diesim vienā dejas solī, kopīgi tukšosim glāzes, kavēsimies atmiņās par skolas gadiem un uz rīta pusi balstīsim kritušos un sveiksim izturīgākos!

tālāk )

Link | piemet pagali! {4} re, kā smuki deg! | Add to Memories


Daiļdirsēja talants jeb riti,riti,valodiņa...

Mar. 15., 2011 | 11:11 pm

Vai, man dieniņ'! Vai, man dieniņ'! Ko es nupat atradu sava laptopša slēptākajos kambaros!!? Atbilde ir - Bļannas Baklažanas meistardarbu aļa garadarbu iz vidusskolas laikiem. 12. klasē literatūrā rakstīts domaraksts "Tēvi un dēli R. Blaumaņa dramaturģijā". Mī un žē, kas tur bija ko nosmieties! Nepārprotiet, darbs visnotaļ labs. Mana tā laika skolotāja, ko vēl aizvien vērtēju makten' augstu, to bija atzinusi par labu esam - valodā un literatūrā pa apaļam desmitniekam. Darbā izmantotas atsauces uz citu autoru teikto, kā sasauce ar tēmu izmantoti citu autoru darbu citāti, atrasti vienojoši kopsaucēji starp divām Blaumaņa lugām, jūtamas pārdomas un lasīto darbu sasaiste ar reālo dzīvi - nu, viss pa smalko! Un plus vēl ārkārtīgi krāšņa valoda - dažnedažādi sinonīmi, salīdzinājumi, epiteti. Valodiņa tik krāšņa, ka, lasot ko tādu, sirds dauzās kā neprātīga un gandrīz vai sadeg neparasti. Nē, nopietni! Šo patosu, šo salkanumu! Kā es vispār kaut ko tādu dabūju no sevis ārā??
No tagadnes skatījuma es varu teikt tikai divas lietas: pirmkārt) lai tas Kungs nogrābstās, labi, ka es esmu mainījusies un šitāds lipeklis vairs no manis neplūst ārā un, otrkārt, es tak biju (varbūt vēl aizvien esmu??) viena traka daiļdirsēja!

P.S. ja kādam ir vēlme pavadīt aizraujošu vakaru smieklu lēkmē un raudzīt šo daiļdarbu savām acēm, piesakieties! Ar mākslu taču jādalās :D

Link | piemet pagali! {11} re, kā smuki deg! | Add to Memories