Tā Kunga kareivis Zurra
vēljoprojām netolerants
Da Vinči kods un citi sīkumi 
24th-May-2006 11:55 pm
nu, noskatījos es arī to filmu. lūk, ko sacīšu par to:

negribētos jau uzstāties kā kārtējam kritiķim mistera Brauna kakainajai bet ienākumus nesošajai izdomai, jo tas man liekas ļoti banāli. Tāpat, negribētos būt vienam no to daudzo ticīgo vidus, kurus šis romāns un filma aizskāra tā, ka dirst gribas. nu lūk. bet, laikam, neizvairīšos no kritikas, jo katra recenzija gala beigās sastāv vienīgi no kritikas. pozitīva vai negatīva, tas nu paliek paša kritiķa un viņa adresāta ziņā.

tātad, galvenais, ko ar šo visu gribēja pateikt, ir tas, ka kristietība ir bulšits, DŽīzinieks tāds parasts drāteris vien bija, ne smakas no Dieva, un ka mums visiem jāiet un jāmetas ceļos Marijas Magdalēnas trūdošo miesu priekšā, kas pasaulē laida DŽīzinieka bērneļus. Baznīca melo, visur sazvērestības, slepenas organizācijas un ļauni albīni ar mazohistiskām nosliecēm. ko lai saka, anālisms augstākajā pakāpē. WHAT THA FUCK?! kas ir?? man šitā filma nemaz niepēra. pirmkārt, nieiepēra tāpēc, ka es tomēr esmu zinātnieks. un man, kā zinātniekam, Brauna muļķības un vēstures faktu sagrozīšana, kas reizēm robežojās ar infantīlu stulbumu, nepievēršot būtisku vērību ĀRKĀRTĪGI svarīgiem FAKTIEM, darīja sāpes, jo tā ir smiešanās par gadsimtu laikā pētītu materiālu, kas, iespējams, ir pati pētītākā viela pasaulē - kristietības vēsture. otrkārt, sāpēja kā ticīgajam, jo nav patīkami, ka kāds uzdrošinās publiski nolikt tavu ticību un reliģiju. kaut gan es neesmu katolis, un, patiesībā, katoļus sevišķi neciešu aiz viņu sasodītā stulbuma, kā ticīgam protestantam tas sagādāja ne mazāk sašutuma. ne tik daudz par mani pašu - man var nez ko stāstīt par Jēzu, tāpat ticēšu tikai tam, kas ir rakstīts Bībelē. Bet, kur parādās paradokss - jābūt galīgi stulbam un aklam, lai nesaprastu, ka viss tas tiek darīts tikai ar vienu nolūku - radīt toleranci, kas ir toleranta pret visu (drīz jau būs toleranta arī pret pedofīliem, gan jau...), izņemot, Jēzu. ko Jēzus tādu ir nodarījis, ka viņu katru mīļu brīdi cenšas pazemot, nomelnot, atkal piesist krustā un nogalināt? iemest kapā sapūšanai... ko gan viņš mums tādu ir izdarījis? atbrīvojis no grēkiem? devis iespēju skatīt Dievu? vai tad pēc tā mēs neticamies? vai nevēlamies būt tuvāki tam, viņam, kas ir mūsu Tēvs un Radītājs? vai uz to nav vērstas visas mūsu šīs dzīves kaislības? mēs ar savu izkropļoto dzīvi un jutekļiem tā vien gribētu pietuvoties viņam, bet nošaujam garām un iešaujam kādā pēcpusē. tā lūk. pretīgi, bet tā nu tas ir. un, pats izcilais da Vinči? ko tad viņš domāja par cilvēkiem? NOŽĒLOJAMS KANĀLS FEKĀLIJĀM. tas ir cilvēks da Vinči izpratnē. turklāt, viņš pats bija pederasts. jauki, vai ne?

kopumā, mana ideja jums, kas šo lasa, varētu būt skaidra. mums baro melus tie, kas sevi uzstāda par patiesības nesējiem un apgaismotājiem. tie mums sniedz melus kā čūskas savu indi. tie, kuri zin patiesību un dreb tās priekšā, savu sēklu nolaiž tad, kad iebaro mums melus zinot par mūsu pazušanu. indes pilni ir viņu vārdi un solījumi, tikai tamdēļ, lai no mums izvilktu naudu. ne jau baznīca. tādi kā Brauns. viņam jau vienalga. pāris miljoni kabatā, un miers. tikai, vai ar pāris miljoniem pietiks tad, kad būs jāstājas DIeva priekšā, kurš pajautās - Den, kāpēc tu, sūdagabal, meloji, ko? interesanti, ko viņš teiks tad? un ko teiksim mēs, kad Tas Kungs mums pajautās to pašu? ko mēs teiksim tad? a?.... eh, tāpat šitajā bezjēdzīgajā sprediķī neviens neklausās, tikai Dievs, pāris lasītāju, un es pats, kam nāk miegs. bet, jautājums paliek atklāts - ko mēs teiksim tad, kad mums pajautās par visu, ko esam pastrādājuši, pateikuši, nepateikuši, padomājuši...? tad būs liela raudāšana un zobu trīcēšana! Tu sagrūsi, Ciānas meita! tavos laukos gulēs akmeņi, un tavās drupās dejos jodi.

vēl, pa tv rādīja stulbā Doumbura raidījumu, kur diskutēja atkal par zilo gājiena rīkošanu. nafig zilos. tikai, sargājiet tūpli tajā dienā, citādi vēl nozilinās. redzēs, ko tad teiktu visi tolerantie.

LAI DZĪVO NULLES TOLERANCE! AMEN!
Comments 
25th-May-2006 10:39 am
Čalīt neiespringsti :D Tas ir trilleris. Ja mēs Denu Braunu lamājam par melošanu, tad Džordžs Lūkas ir pelnījis to pašu.
Iemesli kapē filmai ir tādi panākumi:
A) Cilvēkiem patīk rakāties slavenību apakšveļā (un kur atrast lielāku par Jēzu)
B) Punkts A tiek izmantots naudas pelnīšanai un meli šeit ir neatņemama sastāvdaļa (Te varētu minēt dafiga piemērus no dzeltenās preses)
C) Milzīgā reklāma, kuru paši katoļi ir sataisījuši. Kā ta ziņkārīgs cilvēks negribēs noskatīties filmu, kura ir aizliegta dažās valstīs un pats Benedikts ir nozākājis...

Nevaig aizmirst, ka antireklāma ir tāpati reklāma, bet citai mērķauditorijai.
25th-May-2006 01:02 pm
Kāds tu vari būt auns! Kāpēc tu nesaproti ka tā ir TIKAI FILMA! Bestsellers, nevis dokumentāla. Un pats dens brauns arī visu laiku atkārto ka tas ir tikai izdomājums, bija pat tāda doma filmā pa vidu ielikt ik pa laikam kadrus ar Henku un Totu kas atgādina ka tas ir tikai izdomājums. Eh, auns tu tāds. :*
This page was loaded May 20th 2024, 10:18 pm GMT.