::ZEBRA:: STRĪPAS GLĀBS PASAULI
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, July 11th, 2004

    Time Event
    6:46p
    Laikam to sauc par aktīvu atpūtu
    Esmu Igaunijas skolēnu čempione bridžā !

    Piedāvājums piedalīties nāca diezgan steidzīgi, pat nepasteeju laagaa apdomaaties. Sadabuuju arii savu peedeeejaa laikaa regulaaro partneri, kura ljoti atziniigi izteicaas par sho pasaakumu pagaajushajaa gadaa. Bijaam baigaa staraa, jo mums arii ir svariigi normaalaa liimenii treneeties pirms EČ. Ļoti nejeegaa naaca atklaajums, ka vinja vairs neiederas U-20 grupaa, so es biju spiesta piekrist speeleet paarii ar RV1Ģ Latvijas skoleenu izlases puisieti no Betheru dzimtas. Nu neko, neapdomaajot pat iespeejamaas blakusparaadiibas (Igaunis etc.) aizmetaamies uz Peernavu. Peernavaa vienlaiciigi notika vairaaki tournamenti - U-20, Peernavas GP un komandnieks. So mees ar Pexi (lieki piebilst, ka nekad kopaa veel neesam speeleejushi), kaa izraadiijas, vieniigie Latvijas paarstaavji, devaamies uz skoleenu chempi, vinja brachka ar teevu - uz Grand Prix paaru tournamentu. Diezgan baisa kompaanija..

    Bet nu visa nedeelja jau bijusi taada ..hmm..atpuutiiga. Redz, parasti atpuuta me noziimee piecelties divpadsmitos dienaa, 2 stundas eest brokastis/pusdienas, tajaa pat laikaa lasot komiksus, tad pachakareet datoru, varbuut pat paguleet peecpusdienas snaudu, iziet rinjkji ap Zoljiku ar draudzeni, iemest kaadu alinju, vakaraa eest maajaas saldeejumu un beztolkaa skatiit tv ( veelams, x-failus)..Bet shoreiz taa nesanaaca.
    Pirmdien hausaa pleesaam tapetes un mazgaajaam griestus. kaut kaa taa.
    Otrdien tas pac turpinaas, veel taisu pusdienas (!), maucu uz centu, vakaraa klubaa 3,5 h speeleeju bridzhu un dabuuju pedeejo vietu. hmm ;(
    Treshdien pusdienaas ceptas zivis! made by me. Vakaraa aicinaajums apgalvojuma formaa doties pie bridzha skolotaajas Ildzes, bet veel gribu peec ilgaaka laika izskriet Magneetaa. Veeleeshanaas tik liela, ka spiitee pat iespeejamam vientuliibas skreetjienam un perspektiivajam negaisam. Aizmaucu uz Bulduriem, atrodu distanci, izskrienu, izliistu liidz aadai, nepalieku pat peedeejaa (!), maajaas paarvelku slapjaas draanas un maucu pie Ildzes..16 sadaliijumi ar daudziem jautaajumiem un atbildeem..ilgi un mokoshi, bet liidz x-failiem maajaas tieku. Tikai briinos, kaapeec gan man saap kaajas...
    Ceturtdien Uztaisu sev NORD/LB maksaajumu karti..un, lai cik ikdienishkji tas arii vairs neliktos, IR tomeer taada labaaka un muusdieniigaaka sajuuta pasham. Klubaa gruutaa ciinjaa dabuujam 17. vietu no 22. arii speeleejot pret Latvijas chempioniem, kuru klase ir paari 30, lai arii mums taa veel ir 0. Iepaziistos ar savu vedeeju, Betheru teevu, kurshs aizdomiigi painereseejas, vai tad ES ar Pexi speeleeshu, visnotalj pieklajiigi bet nedaudz diivaini noskaidro un dara zinaamus dazhus faktus, veel vairaak mani sanervozeejot par gaidaamo braucienu.
    Piektdien Pashrociigi samaksaaju par internetu (!), sadabuuju igaunju naudinju, uzzinu, ka ar guleeshanas vietas atrasanu vareetu buut gruushaak nekaa shkjita saakumaa. Un 14.00 - aidaa uz Peernavu!

    Nu jaa un tad turniirs..Strateegjiju ar partneri sarunaajam - chakareet igaunjus, jaukt vinjiem soliishanu, shokeet ar aatrumu ( jo daudzkaart peiraadiijaas patiesiiba - Igaunijaa gaiss ir biezaaks, taapeec igaunji kustas leenaak). Moto - 'let's have fun un iereeksim par igaunjiem'. Peec shiiprincipa arii vadoties pavadiijaam jautru vakaru un stabili nokjekseejaam 1. vietu 1. sesijaa. Bet nu vakars naak ar probleemaam - my partner ar gjimeni guleet dodas glaunaa viesniicaa pie juuras, mani piešķiebj kaadam apsviediigam igaunju puisietim uzmaniishanaa, lai kopaa ar paareejiem me aizved uz kempingu. Peec daudziem nesaprashanaas alertiem tur arii nonaaku. Tad, kad man jau saak reegoties, noskaidroju, ka visaa muusu skoleenu baraa ir 3 braalji, starp kuriem arii par mani atbildiigais, un es vinjus regulaari jaucu. Visi smukinji..;) Novaartaa mani nepameta, meitenes raadiija savas izlaiduma celjojuma bildes uz Pariizi (skaitaa ap 200) un organizeeja runaashanu angliski, lai es neustos TIK stulbi. Puishi iemaciija kadu kaarshu seeli un visaadi citaadi par mani uztraucaas. Kopumaa ljoooooti jauki cilveeki, taadi tuvi saradaas 4 jaunieshi, no kuriem ar savu atbildiigo un vienu meiteni ar dubultvaardu vareeju jebkuraa briidii saakt runaat par dajebko un otraadi. VIspaar I had fun.. Tikai nezinaaju, ka vareetu buut tik gruuti iztureet svesho valodu. 20 stundas man tuvumaa nedzirdeeju nevienu latvieshu vaardu, nevienu cilveeku! No taas estu verveleeshanas man likaas, ka saieshu sviestaa, toch tas ir daudz vieglaak iespeejams, nekaa man likaas. vienu briidi pati ar sevi saaku latviski runaat, bet tas bija paaraak diivaini. Es labdabiigi pasmeejos par meiteneem, kas latviski meegjinaaja lasiit instrukciju uz pretodu liidzeklja, un vinjas man iedeva cepumu kasti, lai es lasiitu uz taas igauniski..:)Vieniigaa dziesma, par ko mees kopiigi varejaam vienoties bija Carlsberg dziesminja "i love you baby" (you're to good to e true, cen't take my eyes off you..). Tomeer satikusi savu partneri es vispirms luudzu, lai vinjsh man kaut ko normaalu pasaka latviski, un tas skaneeja tik jauki!! dzirdeet dzimto valodu peec tik ilga laika..mm..protu noveerteet tagad.
    Brivo laiku izmantoju, lai apstaigaatu Peernavu, juuru jau biju redzeejusi ieprieksheejaa dienaa, 6dien staigaaju pa vecpilseetu, gar upi,pa parkiem. LJoti jauka pilseetinja, kaut arii piejuuras, ne taada izmirusi kaa Juurmala. Cilveeki straadaa, tuuristi staigaa, osta, kugji etc. Gribeeju izdariit kaut ko labu, un aizgaaju uz muzeju..:)) Saturs liidziigs muusu veestures muzejam, bet attieksme!!
    Vakara sesijaa taisijaam daudz muljkjiibu, lai pashiem jautraak. Esti jau bija noskaidrjushi, ka esam liideri, un ka ir svariigi nospeeleet pret mums labi. Kaa vinji nomums baidiijaas..:0 VIens puisis, iegaazis muusu kontraktu saaka bljaut "yes, yes yes!!" pa visu zaali..[no comments]. Protams sanaaca arii citi bridzhiski kuriozi, kas apstiprina igaunju igaunismu, bet tas laikam nav aktuaali.. Mans partneris ar braali bija likushi deriibas, vai esti mani pa nakti kempingaa apdzirdiis..meegjinaaja jau, bet nekaa ;) kauns atziit, bet vinju Saku Olu ir labaaks par visiem letinju aliem, ko esmu dzeerusi..
    Kaut kur pavirshi skatoties rezultaatus ieraugu otra turniira ( kas risinaas tajaa pashaa zaalee, btw speeleejaam teaatrii (!)) daliibnieku listi un tajaa arii manu Igauni. Zaale liela ,tuvumaa sho neredz, bet zinu, ka kaut kur vinjsh ir. Runaajoties ar citiem cilveekiem, shis arii pienaak klaat un apsveicinaas. Paprasiija, vai tad es vineeshusho turniiru uz ko vareeju atbildeet, ka neapshaubaami. Veel kaut ko patarkshkjeejaam, tiiri cilveeciigi. At the end, 2. sesijaa dabuujaam 3. vietu, kas ljaava saglabaaties liideros kopveerteejumaa, un es esmu tikusi pie chempiones titula (medaljas dod tikai iedzimtajiem, aarzemniekiem ne ;((((( ) un savaam pirmajaam divaam meistarballeem bridzha karjeraa. Maajaas braucot uzzinaaju, ka Pexim shodien paliek 16 gadi. Khm.

    Shodien biju uz tirgu peec zemeneem un nu vaaru ievaariijumu. NJamm.

    Tas iisumaa viss,
    truly yours,
    ilzhuu.

    P.S. Nereaali reeciigi izklausaas, kad igaunji krieviski lamaajaas (pljin, pljekj) ;)

    << Previous Day 2004/07/11
    [Calendar]
    Next Day >>

zebra's homepage   About Sviesta Ciba