::ZEBRA:: STRĪPAS GLĀBS PASAULI
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Monday, September 22nd, 2003

    Time Event
    6:18p
    Sigulda
    Shausmigi labs pasaakums vakar sanaacaa. Beidzot beidzot aizbraucaam uz Siguldu. Jap, savi sapnji jaasargaa, bet manii kaut kur gruzdeeja doma, ka tas viss izveertiisies gruzdoshaa farsaa, ka turesshos pie shiis idejas tik dedziigi un akli, kameer pati ideja izkuupees..bet bija jauki. Ne par daudz kaa, ne par maz. Neiedziljinoties siikumos. Divi mani shobriid svariigaakie cilveeki(kuri pat ok saprataas) un es. Es savaa labaakajaa lomaa. Nevis kaut kur un kaut kaa malinjaa, bet es. Taapeec, ka iistajaa vietaa. Taapeec, ka ar saveejiem. Vienu dienu es biju labaakaa. Prieksh sevis labaakaa. Nekaadu priekshstaaditu klasesbiedru, tikai daba, mezhoniigaa tacinja priekshaa, kas paskrien zem prieksheejaa ritenja, bezbeedniigs atbriivots kjipars priekshaa un strauji sirdspuksti aizmuguree..Laiks perfekts - sanaaca baudiit vasaru, nevis rudens lapas Siguldaa. Marshuts lielisks - nenormaali iesaku 13 km garu kalnu velotuurisma marshutu pa Sigulda's sightseets. Patrax, pameshoniigs. Maziem zaljiem mezha briesmoniishiem, nevis blondiineem baltaas biksees. Adrenaliins garanteec. Sakaarojaas pat veel taadas izdeviibas, droshi vien izkjemmeeshu peec ilga laika atkal Babiites mezhus. Taa sajuuta neaiziet. Sules stari, siltums no cilveeku dveeseleem, akmenji, skaista seene uz nogaazta koka, koka tiltinji, peec kuriem celjsh uztriecas staavus kalnaa, mezha burviiba, strautinjsh ar aukstu, bet dzeramu uudeni. No kaajinieku tiltinja nopuusta shokolaade un Richy bailes no augstuma..Pirmais paarseigums uz shosejas pirms Gaujas tilta, kad peekshnji asfalts saaka nenormaalaa aatrumaa ripot man preteejaa virzienaa..Velna ala, kuraa patiesiibaa nedriiks liist, muusu pilseetnieciski nedabiskaa uzticeeshanaas sabiedriibai, atstaajot savas mantas taapat pie koka (to tikai shodien piefikseeju - kaa es taa speeju? Riigaa man tas neienaaktu praataa), speeja tik aatri iejusies videe..nokliidushais kakjiitis Rixis, 2 reizes nokritusii kjeede, kuru nemas nebiju spiesta pati uzlikt..saule, siltums, siltums, siltums..mana vasara..my never ending summer..ir veerts atgrizties pie klasiskaam veertiibaam - aizbrukt baudiit rudeni Siguldaa.
    Piena mashiina..vagoninjsh..serpentiina celjsh ir vienkaarshi cool. Es pasakos visiem sveetajiem, ka mees visi esam dziivi un pat pez skrambaam. Tur tachu viens akmens ne taa - un tu aizlido ne pa teemu.
    Svilposha ar zaales stiebriem, tuuristi preteejaa krastaa. Atminjas. Paraleelaas pasaules. Asociaacijas. Siguldas stacija nepaartraukti jaucaas ar Ceesiim un piekalniite pie Gaujas tilta sauca atminjas par Daugavgriivas skatiem, tikko kaa paarbraucot paar Buljljupes veco tiltu..nu nenormaali jaucaas. Mees seezham taa cieshi saspiedushies, noreibushi no dienas un toxiskajaam seeneem, es nespeeju saprast, kaa gan mees nokljuvaam Bolderaajaa, muusu eenas spiid uz asfalta, kuras paarbrauc straujas mashiinas un pekshnji es pamanu, ka paar muuseejaam kaapj kaads jokainaa eenu projekcijaa izstiidzeejis mezha briesmoniitis..un atnes mums kastanjus. Zaljus, iespraagushus kastanjus. Jaa. Paaraak reaali lai nebuutu patiesiiba. Dziive var buut tieshi taadaa, kaadu mees to izteelojamies. Var.
    Man personiigu un objektiivu iemeslu deelj visssslabaak no vietaam patika gaajeeju tilc trosees, aizliegtaa Velnala, serpentiina caljsh, jokainaa maaja pirms taa un zaalaajs peec taa.
    Ak jaa, un veel padomiskaa braukshana maajaas Lugazhniekaa. Seenju krievu dzevushkas ar uzrakstu RUSSIA uz sportateerpa, kuras pietam piesmeekjeeja nieciigos kvadratmetrus, 10 gadiigs pusaizmidzis skukjis ar 4 kartupelju maisiem, meec 2 meitenes ar ritenjiem, kaac onka, kursh pactaaviigi uztureejaas tualetee, jo vinjsh pac taadas esot projekteejis..

    Un kad Tu peedeejo reizi biji Siguldaa?

    Current Mood: skaista
    Current Music: Beatles "Yellow Submarine"

    << Previous Day 2003/09/22
    [Calendar]
    Next Day >>

zebra's homepage   About Sviesta Ciba