yoni - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
yoni

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Atšķirība izskatā, seksuālajā pievilcībā Jan. 28th, 2023|09:02 pm

yoni
Pēdējā laikā sanāk ļoti daudz čatot ar dažādiem cilvēkiem. Viens man jautāja - atskaitot divas pirmās desmitgades, starp kuriem desmit gadiem ir vislielākā atšķirība seksuālajā pievilcībā, izskatā, skaistumā, novecošanā? Es, pirmām kārtām teicu, ka tie visi nav viens un tas pats, bet nu ok, pieņēmu jautājumu, un mums galīgi nesakrita uzskats. Tas cilvēks uzstāja, ka starp 20 un 30 gadiem visiem, bet es, ka atšķirībā pēc dzīvesveida vai nu starp 30 un 40 vai 40 un 50. Ja jāsaka viens, tad starp 40 un 50. Viņš teica, ka 20 gados gandrīz jebkurš, kurš nav slims, ar fiziskiem defektiem vai ļoti resns, kopumā ir pievilcīgs, bet 30 gados jau vairs tā jaunības skaistuma nav. Es tomēr tā nedomāju. Protams, ka tas ķerubiskais jaunības skaistums 30 gados vairs nav tik jauneklīgs, bet ļoti daudzi cilvēki vēl 30 gados izskatās konvencionāli labi. Mans uzskats ir, ka cilvēkiem, kuri par sevi rūpējas - par savu veselību un izskatu - vislielākā atšķirība ir starp 40 un 50. Pie 40 vēl ir konvencionālā skaistuma paliekas, bet pie 50 vairs vispār nav. Divdesmitgadnieks uz 40 gadīgo vēl var skatīties kā uz pievilcīgu, bet uz 50 gadnieku jau vairs reti. Ja cilvēks par sevi nerūpējas, ļoti apresnē, nesporto, nelieto prietsaules krēmu, nerūpējas par matu saglabāšanu, sāk ģērbties kā pagadās, tad lielākā atšķirība ir starp 30 un 40. Pie 30 vēl kaut kas no dabas dotā ir saglabājies, pie 40 jau vairs nē.
Kopumā dīvains jautājums un temats. Man ir bijis, ka patīk pilnīgi sirmi, acīmredzami pēc 50 gadu vecuma cilvēki, un ka 20 gadīgs liekas neglītāks, lai gan nekā tāda acīmredzami defektīva nav. Man vispār visādi patīk, dažādi auguma tipi, matu krāsas, ģērbšanās stili. Man ir daži "mans tips" personāži, bet ir bijis, ka iepatīkas arī ļoti citādāks cilvēks. Bet vispār man patīk apspriest šādus it kā netaktiskus, ne-woke jautājumus. Kāpēc nē? Man personīgi laikam pat nav nekādas preferences vecumā starp 20 un 30. Visi liekas vienādi skaisti. Skaistums kopumā sāk samazināties tikai pēc 30, bet tam cilvēkam, redz, īstais skaistums bija vecumā no 18-25. Uz 30 jau vairs nav tas. Un nē, viņš bija pāris gadus vecāks par mani, ne pats tajā jaunajā vecumā, kad uz vecākiem neskatās.
Abi gan vienojāmies, ka pa dzimumiem šādas atšķirības nepastāv. Vairums uzskata, ka vīrieši ilgāk izskatās labi, bet es nu noteikti nepiekritīšu. Vismaz Latvijā sievietes sevi kopj daudz vairāk un ilgāk, un tas ir redzams, jo nav runa tikai par drēbēm un kosmētiku. Runa ir arī par veselību. Daudzi vīrieši ilgstoši smēķē, lieto vairāk alkohola, neiet pie ārstiem, nedzer ūdeni, nelieto pretiedeguma krēmu, kas savecina ādu. Ja cilvēki par izskatu rūpējas, tad vienīgais īstais trūkums manās acīs ir tieši vīriešiem - plikpaurība. Jā, ir kam piestāv visu nodzīt, bet man tomēr patīk kupli, veselīgi mati, pat ja tie nav gari. Man minēja, ka sievietēm nokaras krūtis, bet tas atkal ir ļoti atkarīgs no izmēra un tā, vai ir zīdījusi, un ap 40 man vēl neliekas, ka vairumā gadījumu būtu traki. Labāk nokārušās krūtis nekā plika pļeška, vismaz manā uzskatā.
Tāda pilnīgi neētiska, riebīga saruna, bet man nez kāpēc likās interesanti.
Kā jūs domājat - kura desmitgade rada vislielāko atšķirību? Vai tas atšķiras pa dzimumiem?
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: