Vilka Kambaris


Reply To:

Sagribējās vēl vairāk @ 09:38 am

[info]wilx:

Nu par cik te cilvēki kaķus pērk un vēl nezinkādus jaukumus pieradina, tad man arvien trakāk sāk gribēties šinšilu... Ierakstīšu to savas dzīves tuvāko gadu plānā.

Tātad, šinšila - mazs superjauks zvērs, kurš atgādina lielu vāveri ar milzīgām mikimausa ausīm. Dzimtā zeme šim lopiņam ir Dienvidamerikā Andu augstienes. Lai arī šinšilas dēļ viņu ādas ķēra jau 16 gadu simtenī, par šinšilu popularitāti ir parūpējies Mr. Chapman, kurš aptuveni 1923 gadā izdomājis saķert šos lopus. Gandrīz visas šinšilas jau bija izmedītas, tāpēc šis 3 gadu laikā saķēris tikai 11 gab., aizveda uz štatiem, kur tad arī šinšilas fermās saaudzējuši bezjēgā, tieši ādas iegūšanas nolūkiem. Laikam tikai vēlāk viņus sāka izmantot kā mājlopus.

Kā mājlops šinšila esot bezgala mīļš un gudrs dzīvnieks, dzīvojot līdz 20 gadiem, bet parasti gan ap 15, raksturs ļoti labs, ātri ieķeras saimniekā un ar dresūras palīdzību pat varot visādas gudrības samācīt. Vienīgi slikti, ka ir nakts dzīvnieks, grūti pārvietojams un arī jāievēro īpaša šinšilu diēta, savādāk varot arī sākt ēst savu spalvu.

Bildes:

bilde viens, bilde divi, bilde trīs, bilde četri, bilde pieci 

Būtu dzeltens - būtu Pikačū :D

 

Your Reply:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.

Vilka Kambaris