X un Y uzliktais pienākums un lāsts

Vīriešiem jābūt stipriem, gudriem, veikliem un neievainojamiem. Viņiem jābūt barības ķēdes augšpusē. Viņiem jākontrolē viss savās dzīvēs un viņiem jāuzņemas risks jomās, kurās viņiem nepiedodamā kārtā nav izdevies iegūt kontroli. Ja kāds darbs ir riskants, tad vīrieša necienīgi to atstāt sievietes ziņā.
Tā kā vīrieši ir neievainojami, viņiem nevajag personīgo ārstu un nevajag pārbaudīties, pat ja kkas sāp, jo vīrieši sāpes nejūt.
93% procenti darbavietās mirušo ir vīrieši. Risks iet bojā, vadot auto, ir trīskārt lielāks, ja sagadījies būt stiprā dzimuma pārstāvim. Vīriešiem slimības parasti atklāj ielaistākā stadijā kā sievietēm.

Sievietēm savukārt pienākas būt laipnām, pacietīgām, rūpīgām, mīlošām, un, kas vissvarīgāk, apburošām, elpusaizraujoši skaistām un pievilcīgām. Un lai sasniegtu šo visaugsto mērķi, ne sāpes, ne veselība nedrīkst būt šķērslis. Senāk kāju nosaitēšana Ķīnā un korsetes Rietumeiropā, mūsdienās augstie papēži, diētas un tauku atsūkšanas, un krūšu implanti, un pārējās plastiskās operācijas. Un kaklu riņķi visos laikos Āfrikā.

http://en.wikipedia.org/wiki/Femininity
http://en.wikipedia.org/wiki/Masculinity

Un visbeidzot, ja atļausiet ironiski pafanot par savu dzimumu - man iepatikās, ka papildus tam, ka cilvēks daudzās valodās nozīmē to pašu ko vīrietis, tādos vārdos virtue un virulant ietilpst "vir" - "vīrietis" latīņu... un jā, laikam arī latviešu valodā.

Comments

Jāsaka, vārds vietā :D

March 2010

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Powered by Sviesta Ciba