Medus burka - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
vinnijspuuks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Cik tad īsti ir vērti 20ls? 15. Jul 2011|17:47

vinnijspuuks
Ņemot vērā, ka biju trimdā uz Dagdu (ekspedīcijā) kādu laiku, tad nācās nomainīt klaviatūras mīkstos taustiņus pret cieto pildspalvu un blociņu ar ne tik maigu papīru. Nerunājot par internetu esamību. Lai nu kā - nepaspēju padalīties ar pagājušās sestdienas notikumiem.
Sāksim ar to, cik varētu būt vērtas 20 latviešu naudiņas jeb lati.
Tie varētu būt 2 litri sūdīgs šņabis vai 2 litri labs šņabis. Kāpēc vairākums izvēlas sliktāko variantu (sūdīgais šņabis)? Nezināšana - situācijas neanalizēšana. Daudzi to nedara, jo ir pārāk slinki, lai domātu.
Un tiešām - cik cilvēki no visas populācijas atbilst evolūcijas vārda nozīmei? Vai uzklausīt bijušās ētikas skolotājas vārdus par to, ka katrs cilvēks ir unikāls un viņam jāļauj būt stulbam?
Protams, ka tādus ir jāsit, nevis jāsaudzē. Uz jautājumu kāpēc ir jāatbild: kāpēc gan ne?
Bet ja jau ir sāktas atbildes, tad vērtīgi varētu būt kādi 10%. Varbūtība ir ar mīnusu.

Bet tie 20Ls?
Tik bija vērta Rundāles seno dienu festivāla noslēguma koncerta biļete. Protams, man vēl azotē bija vēlviena biļete - arfas koncerts ar Simfonette Rīga, kas bija kā iesildošais elements (iesildošais elements bija ļoti labs).
Es parasti esmu diezgan kritisks uz koncerta paliekošajām emocijām. Mani tik ļoti neuztrauc tehniskais izpildījums - tur kāda trompete nespēj izspēlēt solo vai kāda no vijolēm nav pareizi noskaņota. Un tad mēs ņemam šo materiālo vērtību un pārvēšam morālā. Te matemātika nelīdz, te līdz tikai sajūtas. Un sajūtas teica, ka šie 20Ls bija sūda vērti. Es biju vīlies. Noslēgumā spēlēja Kremerata (vārds krematorija visu laiku galvā nāk) Baltica. Lai cik viņi būtu profesionāli, tad vienīgā mana doma bija piecelties no savas vietas un aiziet iesist kādam pa seju - sākot ar režisoru, skaņu režisoru un beigt ar projekciju zīmētājiem. Es pat nebrīnos, ka beigās (koncerta) visi neaplaudēja, bet daudzi devās uzreiz projām. Kā arī, kad vidus vēl kautrējās iet projām un pieklājīgi plaudēja, lai izsauktu vēlvienu skaņdarbu orķestra reputācijas reinkārnācijai, tad šis tikai iztika ar Skrides paklanīšanos un devās projām. Tāda nepabeigtības sajūta. It īpaši, ja pēc 2 litriem ir pilnīga pabeigtības sajūta.
Un tad mēs skatamies naudas nozīmi - vai viņa ir tik vērtīga, ja cilvēks nezin, kur nopirkt labu šņabi vai to, ka režisors būs paslinkojis? Varbūt es esmu nepareizi domājis un tieši informācija ir tikai vērtīga, nevis emocijas. Tad jādomā lietu svarīgums vispārīgi.

Vai tas ir svarīgi?
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: