vinja

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:52: _

Traileris iegrima melnaas, trakojoshaas juuras draudiigajaas bangaas kaa neveikls dziivniek, kas izmisiigi puulas izkljuut no staigna purva. Gaisaa staavus sleejaas milzu viljnji, ar neidomaajamu speeku triekdamies pret kugja korpusu; baltas putu veerpetes shljaacaas  vai liidz naksniigajaam debesiim, lai tad, veeja braaztas, nogaaztos paar klaaju kaa smaga laviina. Kugjis steneeja kaa saapees, koks sitaas pret koku, un tauvas aiz sasprindzinaajuma lociijiaas un drebeeja. Dziivnieks mira.

Peekshnji juuras vaidus, kugja un veeja saapiigaas gaudas paarshkjeela divi iisi shavieni. Tie atskaneeja no pusapgaismotaas kajiites, kas ceelaas un grima liidz ar visu kugja kjermeni. Pa durviim iztentereeja cilveeks, ar vienu roku meegjinaadams sagraabt trelinjus, ar otru tureedams veederu...

... piektajam shaavienam atskanot, ievainotais spalgi iekliedzaas, vinja rokas puuleejaas sagraabstiit kaut ko, pie kaa piekjerties; acis no asiniim un nemitiigajaam uudens straumeem bija kljuvushas aklas. Tachu kur piekjerties nebija; vinja rokas snaikstiijaas tukshumaa; kaajas ljima un vinjsh nokrita. Kugjis stipri sasveeraas uz viena saana, un cilveeks ar paarshkjelot galvaskausu paarveelaas paar bortu un iegaazaas melnajaa, trakojoshajaa bezdibenii.

Vinjsh sajuta apkaart saltu uudeni, kas tiecaas it kaa apriit, te vilkdams dziljumaa, te griezdams kaa vilcinju, te atkal izstumdams virspusee - gan tikai, lai vinjsh vienu vieniigu reizi paspeetu ievilkt gaisu. Atelsies vinjsh pazuda zem uudens.

Tad deninjos saaka dedzinaat; taa bija savaada, mikla uguns, kas kveldeeja, kaut uudens bija ledusauksts un joprojaam vilka vinju dzelmee. Taa bija uguns, kas dega tur, kur uguns vispaar nemeedz degt.

Un tad vinjam saaka salt. Sala un auksti pulseeja veederaa, bet ledainaa juura diivainaa kaartaa sildiija kaajas un kruutis. To juutot, vinju sagraaba panika. Par spiiti mutuljoshajam atvaram, kas nepaartraukti raava vinju iekshaa, vinjsh groziijaas un lociijaas, mezhoniigi kaarpiidamies ar kaajaam un rokaam.

Vinjsh speeja just, speeja redzeet un domaat un aptveera savu drausmiigo un bezceriigo staavokli, tomeer ciinijaas, un vinju paarnjeema savaads miers...

...Un tad tas notika. Drausmiiga eksplozija. Vinjsh sadzirdeeja to cauri viljnju daardonjai un veetras gaudaam. Tas bija taads skanju un viiziju juuklis, ka shkjita - tas paveers durvis uz mieru. Debesis uzliesmoja kaa uguniiga diadeema, un shajaa kveelojoshajaa vainagaa mijaas un vijaas dazhaadi teeli un veidoli, izpluuzdami kosmosa plashumos.

Vinjsh bija uzveicis. Lai kas tas bija, vinjsh to vija uzveicis.

Negaidot vinjsh kaa spalvinja tika ieraut atpakalj dzelmee, atpakalj bezdibenii. Vinjsh juta, kaa viljnji sakljaujas ap pleciem, atveesinaadami liidz baltkveelei nokaiteetos deninjus, sasildot ledusaukstaas saapes veederaa, kaajaas un...

Kruutis! Kruutiis saakas agonia. Taas bija sanjeemushas briesmiigus triecienus, viljnjiem ar neizmeerojamu speeku gaazhoties virsuu...

..Bet vinjsh atkal vilkaas ar rokaam uz augshu un speeraas ar kaajaam, liidz sataustiija  t o. Kaadu biezu, eljljainu priekshmetu, kas shuupojaas liidzi juuras viljnjiem. Vinjsh nevareeja pateikt, kas tas ir, bet  t a s  bija, un vinjsh to vareeja satvert un pie taa tureeties.

Turi! Turi Ciet! Ar to tu nokljuusi liidz mieram. Liidz tumsas klusumam... liidz mieram. 



Comments

From:(Anonymous)
Date:9. Marts 2004 - 17:22
(Link)
mieru var atrast ari gaishajaa.. patiesiba pilnigs miers, manupraat, var buut tikai gaishajaa.. jo tumshais vienmer centisies saglabaat savu tumsu.. bet gaishais, absoluuto pilnibu sasniegushais, zinoshais, savu butibu un suutibu atklajushais vienmer bus mierigs un vares bez jebkaadam baileem aizvert acis. melna nakts ir miera pilna, bet domajosha, dzeltena peecpusdiena ir miega pina bet smagneeja, saartajaa vakaraa uzbango dziivo kaisles, bet tikai agrs riits ir pilnibaa mierigs un gaish.. ;)

ronalds
Powered by Sviesta Ciba