vilksskabais - Samba

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

December 11th, 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:12 am - Samba
Kas ir Samba šodien?

Otrais gads kad no Irlavas dotajiem stīgojošiem kabačiem atlasās jaunie aputeksnēšanas krustojumi.Pamat šķirnei ir tumši zaļi iegareni augļi (kabači)Miza bieza,tumši zala,bieza,mīkstums dzeltens stingrs.
Jaunajiem kabačiem miza balta,cieta,(nodrošina ilgstošas glabāšanas iespējas rudeņos)Mīkstums biezs ap 8 cm biezs lidz sēklmešu gultai)Vietā kur izvietojas sēklas irdena,bet kompakti rindās gulošie seeklu sakopojumi,ar nelielām vienmērīgām sēklām.
Vasarā ēsanai ņemtie garšo pēc kabača jau tuvāk Cukuni strukturbi,nekā (black bjuti)iepriekšējā krustojuma rezultāts.

No krustojuma testeriem vienam stigojošajam atstāju sēklu kabaci.smilšu krāsas miza,cieta,labs svars.
Sagaidīšu briedumu un ņemšu sēklas ārā.Nogaršošu dažādos veidos pašu augšmasu,paskatīšos kā vistas izknābā lidz mizai ,vai metas virsu tik pat kāri;-)

Tad pavasarī atsevišķā laukā sēšu šī stīgojošā kabača sēklas un blakus sēšu dzeltenos Cukini.Kuriem garša augļmasai ir vislabākā .Tad skatīšos kuram otrajā paaudzē augkopas jau raksturigas mātes augam un atlases kārtībā puteksnēšu ar cukini ..
Tāda sava prieka selekcija,ar domu izveidot stigojošo kabaci kas der ilgai glabāšanai ir gaišā miza un laba masas daļa,kā arī stīgojot labi daudz ienes augļus;_)

Tāda ir Kaijas Samba;_)

(Leave a comment)


> Go to Top
Sviesta Ciba