|
19. Sep 2011|00:03 |
Īpaši ar magniju bagāti ir neapstrādāti graudi, vīģes, mandeles, valrieksti, tumši zaļie dārzeņi, banāni.
Liels magnija daudzums ir arī riekstos un graudaugos (kviešu klijas, rupja maluma milti), žāvētās aprikozēs, žāvētās plūmes, vīģes, kakao pulveris.
Bagāti ar magniju ir kukurūzas klijas, zivis, šokolāde, svaigi augļi (īpaši banāni), arbūzi.
Magniju satur auzas, prosa, griķi, pākšaugi (pupiņas, zirņi), jūras aļģes, kalmāri, gaļa, olas, maize, zaļumi (spināti, pētersīļi, lapu salāti, dilles), citroni, greipfrūti, halva, āboli.
Pievērsiet uzmanību, ka ēdiens,kas satur daudz kalcija, piemēram, siers, biezpiens, samazina magnija daudzumu organismā. Tieši tādā pat veidā iedarbojas bieža kafijas, kofeīnu saturošu dzērienu, alkohola lietošana. |
|