tek tumša upe - Komentāri

4. Dec 2007

[info]upetumsaa

16:06 - Darjas vecmāmiņa

"Es viņu pat nepazinu. Viņa ienāca manā dzīvē pēkšņi - viņu iepriekš biju redzējusi, bet tad viņa saslima un viņa pārvācās uz mūsu mājām. man nekad nav patikusi vecu cilvēku smaka... un kad es to pateicu savai mātei, viņa man iesita pļauku! tāpēc vecmāmiņa man asociējās ne tikai ar smaku un svešumu manā mājā, bet arī ar aizvainojumu un sāpēm... un asarām. es dusmojos par to, ka pēkšņi vairs neskaitījos visvājākā, kas būtu jāaizstāv... es vairs nebiju vismīļākā. vismaz man šķit, ka vecmāmiņa ir vainojama pie šīm izmaiņām... es nekad viņai nepiedevu, nekad nerunāju ar viņu, nekad negāju viņas istabā, vismaz labprātīgi nē!"
Tālākais norisinājās gana nežēlīgi! tad, kad vecmāmiņa nomira, Darjai bija jāpārvācas uz viņas istabu, jo viņa jau bija gana izaugusi, lai nedzīvotos ar vecāko brāli pa vienu istabu! smaka vēl nebija pazudusi un Māte aizliedza katru dienu vēdināt istabu, jo ārā bija barga ziema! Darjai šķita, ka viņa piesūcas ar visu, kas no vecmāmiņas šai istabā bija palicis, un jo īpaši ar viņas smaku... Mantas, drēbes... viss smirdēja pēc vecmāmiņas.
Vienu nakti Darja vēma un viņai šķita, ka viņas ķermenis tādā veidā cenšas atbrīvoties no vecmāmiņas istabas smakas, atmiņām, rēgiem. Darja vienmēr bija izvairījusies no šīs istabas, bet tagad šī istaba pirms pārveidošanās cenšas saglabāt savu mirstošo esību viņas ķermenī! un Darja zināja, ka nekad līdz galam nespēs izvemt no sevis visas šīs paliekas!

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: