Sickbay of my imagination - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
Entitious

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Grumpy grub Oct. 30th, 2020|09:00 am

unknown_entity
Ilgi cierēju uz NVME diskiem. Tā kā autiņš pie daktera šomēnes nav bijis, mēneša beigās vēl kāposts mētājas.


Solis pirmais - izvilkšana.
Skatījos, kas ir uz vietas no terabaitīgajiem - WD Black SN750 (3470/3000), Samsung Evo 970pro un kautkāds vaipers tādi paši un kingston A2000 (2200/2000). Cenu starpība 2x. Ar 2133MHz DDR4 un 6 paaudzes proci laikam nav ko tiekties pēc zvaigznēm, palikām pie lētākā. Tāpat izsktās solīds apgreids (khehe), salīdzinot ar SSD 640/480. M.2. Palūreju mobo speceni - ķip divi M2 sloti ir PCIe Gen3 4x. 32Gbit jebšu 4GBps. Najs.

Solis otrais - iespraušana.
Aizvilku mājās, pa ceļam jau plānoju ko kur un kā mauntošu. Atrauju vaļā, a tur bilde pavisam savādāka, nekā mobo specenē. Pats kompi liku kopā gadus 5-6 atpakaļ. Biju 100% pārliecināts, ka man Gigabyte GA-H170m3, aber izrādās, ka tomēr MSI H170m3. Ar vienu M2 slotu. Nu ok. Mēģinu iepidrīt - skrūves pagarinātājs ir, pašas skrūves nav. Un manā skrūvju kastē tādas mikroskōpiskas skrūves nav (pēc izskata max M1.5, varbūt pat M1.0 - jā, tagad runa klājas par metriskajiem skrūvju izmēriem, nevis dzelžu slotiem). Bļac. Jau gribeju pagarinātāju pārurbt un iegriezt M2 vītni, kad ieraudzīju mikroskōpisko skrūvīti uz PCIe slota stāvam. Pāris mm vēl un būtu baroklī iebirusi (paldies Thermaltake par jauko keisa dizainu ar barokli uz grīdas). Labi, ieskrūvējam.

Solis trešais - edžings.
Kompis palaižas, POSTā nodetektē vecos, jauno neredz, būtlouderis nestartējas. Joptvajumaķ. Izrauju ārā, izsūcu ar putekļu sūcēju, notīru kontaktus, iespraužu atpakaļ. Tas pats. Izrauju ārā, ar vecajiem laižas normāli. Spraužam atpakaļ, neiet. Raujam vaļā speceni. Ahā. PCIe cietņi tikai EFI režīmā. Man stāv legacy. Pie tam, ar PCIe disku SATA3/4 nedarbosies, tikai SATA1/2/5/6. Labi, ņemsim vērā. Laikam nāksies reinstalēt, nevis klonēt. Nāksies arī mācīties jaunas lietas - kas tas EFI tāds ir un ko jams ēd. Uztaisam EFI flešku ar Uļjanu, iebūtojam, sainstalējam, rebūtojam. Laipni lūgti grub konsolē. Izskenēju visu, atradu sistēmu, atradu mauntpointu, sakonfigurējam, palaižam. Jāatdzīst, ka ātrs gan tas vells - startējas ~2 sekundēs kādreizējo 5-10 vietā. Tikai viena aizķeršanās - grubs miskonfigurēts. Domāju, moš legasī diski piš smadzeni. Atrauju, rebūtoju, grub konsole. Manuāli piestartēju, pārkonfigurēju grubu, ņikuja. Labi, pārinstalēsim bez LVM. Skuju. Uz šo brīdi jau esmu piezīdies tik tālu, ka kulminācija šovakar vairs laikam nesekos...


Uz apgreidfestu iecēlās arī Jānis Vadātājs. Kādreiz puišeļu aprindas sarkanā josta likās šika, vakar melnā josta bija ar atlaidēm pa 35 naudiņām. Paņēmu pagaršot. Nav īsti mana lieta laikam, aberlours vairāk pie sirds iet, bet tas citā cenu kategōrijā. Lai gan šodien podziras nav.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.