Gustiņa cepumiņi |
Jul. 27th, 2013|05:58 pm |
Ievas VIRTUVE 1.12.2010. Nr.12(16) Linu grīstītes jeb cukurcepumiņi [0.5 kg].
20 g rauga samaisa ar drusciņ cukura un 2 ed.k. silta piena vai ūdens un apm. 10 minūtes siltumā atstāj uzrūgt. Pārējo cukuru [kopā 15 g] saputo ar 100 g mīksta sviesta, pievieno olu. Piesijā 1.5 glāzes miltu un iedarbināto raugu, samīca mīklā. Tai jābūt viegli virpināmai. Apviļāšanai sajauc kanēli ar brūno vai balto cukuru [var abējādus maisījumus lietot, vairumam labāk garšo ar balto]. Mīklu sadala nelielāc piciņās un izrullē 20..25 cm garos stienīšos, tos pārloka uz pusēm, savirpina grīstītēs [var veidot arī kliņģerīšus], apvārta kanēļcukura maisījumā un liek ar cepampapīru izklātā pannā. Siltumā nedaudz uzraudzē un cep 200 °C, līdz kļūst zeltaini. |
|