tā lielā patiesība par neko - Kā ar āmuru pa naglu [entries|archive|friends|userinfo]
ugunsputns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Kā ar āmuru pa naglu [Jan. 6th, 2012|05:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viens no iemesliem, kādēļ sieviete var censties izvairīties no nopietnām attiecībām, ir traumatiskie dzīves notikumi attiecībā uz vīriešiem. Ir sievietes, kuras meklē profesionāļu palīdzību, lai palīdzētu pašas sev. Ir tādas, kuras problēmu pat neapzinās un dzīvo mierīgi, nemaz nesaprotot, ka esošais uzvedības, attiecību modelis ir kā sekas kādai negatīvai iepriekšējai dzīves pieredzei. Bet ir arī tādas daiļā dzimuma pārstāves, kas dusmojas uz visu pasauli un, vainojot visus savās nelaimēs, ieslīgst galējībās. Piemēram, vairs nespēdamas izveidot stabilas attiecības, tās nevis maina vīriešus kā zeķes, bet gan kolekcionē tos kā trofejas, lai pašapliecinātos. Protams, ir arī sievietes, kuras vēlētos  izveidot nopietnas attiecības ar vīrieti, taču viņām tas neizdodas, tādēļ atkal un atkal tiek uzsāktas jaunas un katru reizi klusībā cerēts, ka šis būs īstais.

Kādēļ tā mēdz notikt?

Domāju, ka atslēgas vārds ir “bailes”. Sieviete ir tik bieži vīlusies, ka ar katru reizi kļūst aizvien grūtāk un grūtāk pieķerties un uzticēties vīrietim. Ar katru neveiksmīgo mēģinājumu tā jūtas aizvien nespējīgāka veidot ilgstošas attiecības, un ar laiku katrs jaunais vīrietis kļūst tikai par mīļāko, jo pienāk brīdis, kad sieviete sāk aizsargāt pati sevi un vairs nevēlas tam pieķerties, baidoties no jaunas vilšanās un sāpēm. Izveidojas noteikts uzvedības modelis, kas gluži kā dārgs “Rolex” pulkstenis strādā precīzi. Tiklīdz tiek uzsākta jauna mīlas dēka, sieviete nobīstas no neveiksmes un neuztver vīrieti nopietni. Sieviete vēlas šis attiecības, taču pati nav spējīga neko lietas labā darīt; tā cer, ka visu viņas vietā izdarīs vīrietis - viņu mīlēs un palīdzēs sākt uzticēties vīrietim, un palīdzēs noticēt, ka tas nekur nepazudīs. Būtībā sieviete nonāk neapskaužamā situācijā, jo bez tā, ka viņa pati ir emocionālā impotente (sauksim lietas īstajos vārdos), viņa arī uzveļ visu atbildību par attiecību veidošanu vīrietim. Vai daudz ir tādu vīriešu, kuri ir gatavi “ar galvu skriet sienā”, lai iekarotu ledus karalienes sirdi?! Tu skrien? Skrietu?

Tev pietiktu vien ar mīļotās sievietes fizisku klātbūtni, ja viņas sirds būtu neaizsniedzama? Cik ilgi tu censtos viņu iekarot? Cik ilgi censtos pierādīt, ka viss izdosies, ka tev šīs attiecības ir svarīgas?

Paveiksies tai, kuru aplidos vīrietis, kurš ir gatavs gaidīt un vēlas tikai un vienīgi viņu, neskatoties uz to, ka tā tam nedotu praktiski neko. Diemžēl atkal pie sasistas siles paliks tā sieviete, kuru aplidos vīrietis ar mazāku pacietību. Daudz vienkāršāk taču ir uzsākt attiecības ar tādu sievieti, kura uzreiz iemīlēsies, kad viņai tiks pasniegs pirmais ziedu pušķis.

Tomēr visbiežāk šādas attiecības pārtrauc pati sieviete. Sieviete atstāj vīrieti tieši attiecību veidošanas fāzē (nevis savstarpējās iepazīšanas fāzē), jo izteikti sāk dominēt baiļu izjūta par to, ka ir pienācis laiks šķirties (jo iepriekšējās reizes šai laikā ar citiem vīriešiem viss jau bija beidzies).  Sievietei parādās vainas izjūta vīrieša priekšā, par to, ka tam ir jūtas pret viņu. Vainas izjūtu pastiprina arī tas, ka vīrietis cenšas un iegulda spēkus attiecību veidošanā, taču ar to ir daudz par maz. Sieviete izjūt tik daudz dažādu emociju un tik daudz pretrunīgu emociju, ka vienīgais, ko viņa vēlas, ir izbeigt šīs iekšējās mocības.

Vienīgais, kas priecē šo sievieti, ir tas, ka tai nesāp šķiršanās no vīrieša... Viņai šis vīrietis nav bijis īpašāks par citiem, tādēļ arī nesāp. Viņu sāpina tas, ka atkal nav izdevušās attiecības, ka viņa ir sāpinājusi vīrieti. Sieviete jūtas vīlusies un dusmīga uz sevi. Lieki piebilst, nākamajā reizē viņai būs vēl grūtāk noticēt tam, ka nopietnas attiecības izveidot ir iespējams.

Tomēr jāsaka, ka šī sieviete būs izcila mīļākā (jebkurā šī vārda nozīmē). Viņai ir bijis tik daudz vīriešu, ka tā zinās, kā ieinteresēt vīrieti - par ko runāt, no kurām tēmām izvairīties. Viņa vienmēr izskatīsies fantastiski, un tu ar lepnumu viņu iepazīstināsi ar saviem draugiem, kuriem viņa pavisam noteikti patiks, jo, visticamāk, viņa būs arī harizmātiska persona.

Iespējams, ka šīs ir sievietes, kuras dēvē par Famme fatale jeb liktenīgajām sievietēm. Liktenīgā sieviete, tāpēc ka pat nejaušu satikšanos ar šo sievieti vīrietis atcerēsies vēl ļoti ilgi. Tomēr, vai ilgu laiku šim vīrietim būs vieta viņas dzīvē? Diezin vai!


Sēžu, kasu kuli un tā aizdomājos. Imantdienām nu gan bija pacietība cīņā ar manu e-impotenci.
linkpost comment