en Esp. - [entries|archive|friends|userinfo]
tosferina

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 7th, 2005|11:20 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vakar eedu astonjkaaji. es te vispaar piespiezjos sho to pameegjinaat un mest pie malas savu kocervatiivo dabu. arii garneles ir tiiri labas, ja tikai kaads cits izloba:)

visu 6dienu ar mairoshku tiiriijaam istabu. dziivoklis ir kruts, tikai taa ir laikam iipashaa itaalju (kas mani neizbriina) un polju (nevaru iisti saprast, izbriina vai nee) sievishkju izpratne par tiiriibu. bet nu neko, tagad jau saak viss izskatiities tiiri jauki. izmaggaajaam aizkarus, paklaaju un centaamies tikt galaa ar logiem, kas ir aizpeleejushi un nav tiiriiti vismaz kopsh pirmaa pasaules kara.
ar peleejumu vispaar smiekliigi diezgan, nu ir vinjsh te, it visur, melns taads, apeed logu raamjus un taa, bet nu tas no laikapstaakljiem, neveedinaashanas un netiiriishanas. bet muusu austrieshu kaiminjienes (kas principaa tas pats kas vaacieshi vien ir) bija pilniigaa shokaa. Aizskreeja pat uz internetu lasiit, kaa ar to ciiniities un uztraucaas, ka tas ir indiigi elpot taadu gaisu, taapeec maajaas mums tiek regulaari uztaisiits caurveejshs (to vinjas arii internetaa izlasiija). mees ar mairashku tik iesmiinam, bet neko. Ir jau labas meitenes, nekaada vaine. tikai vaacietiskas...

4dien bija kaukaads valodas eksaamens. ilga 3 h un bija baisi gruuts. principaa vareejaam arii neiet, jo tapat visu uz haljavu savilkaam, bet nu tas laikam vajadziigs, lai vareetu muus peec tam ielikt attieciigaa liimenja kursos, ko sheit kaukad piedaavaas.

vispaar jau man ir izveeleejushies diezgan pateiciigi kursi prieksh valodas apguves. Vaacu valoda elementaara, taapeec var paraleeli spaanju valodu apguut taadaa pat liimenii, anglju valoda sarezjgjiita un tiek spiests tieshi uz spaanju-anglju tulkojumiem, kur man vienkaarshi naakas tad lauzties un lauku tuurimu pasniedz taapati pasniedzeeja kas vaacu valodu, taapeec, ja galiigi nesapotu, varu iet un ar vionju pec lekcijas parunaaties. tas ir vieniigais kurss man spaanju valodaa, bet tur nebuus ekzaamens, tikai jaauzraksta kursa daarbs uz 15 lpp. man jaasaliidzina Latvijas un Galiicijas lauku tuurisms. It kaa piedaavaaja rakstiit vaacu valodaa, bet es jau vismaz meegjinaashu ieksh to spaanju valodu. Karloss piedaavaajaas peec tam paarlasiit un palabot, taa ka buus viss chikiniekaa. Lekcijas man daudz - kopaa sanaak 11 lekcijas nedeeljaa. Miiljie valmierieshi, juus zinaat, ko tas noziimee....

esam no karlosa dzivoklja izkratiijushaas un priecee tas, ka vinji par mums taapat liekaas zinis. Karlosam darbs apmaksaa mashiinu un benziinu, taa ka pa nedeeljas nogaleem dodamies arii shur tur aaarpus pilseetas apskatiit Spaanijas aares.

he he, tagad mums hermanam jaapaliidz darbaa, shim vaig netaa samkleet krievu ornamentus (vinjsh baigi iefanojis par mani lakatu - nu to krievisko, latgalisko, ar pukjeem, visu laiku luudzas, vai nevar paarkopeet, bet es ni ni), jo naakamajaa ziemaa taadi raksti buus baigaajaa topaa un vinjam vaig Zaarai dizaineet.

iisteniibaa es atziishos, ka shobriid man vaidzeetu buut anglju valodaa, bet es kaa dura aizmirsu pilniigi visus papiirus maajaas un pie tam milziigu maajas darbu. Un man kauns, taapeec vienakarshi aizgaaju...dura dura dura esmu. buutu veel tie cilveeki tur draudziigaaki, tad neko, vareetu iet un kaadam dingjeet. bet anglju valodaa visi taadi baigie ielupiitaaji. Man nenormaali tas kaitina. Vot vaacu valodaa man ir viktors, kursh ar mani seezj kopaa un visu vienmeer paskaidro un pastaasta, bet es vinjam dodu norakstiit galotnes:) Vaacu valoda man kopaa arii ar vienu meiteni, kas pagajushajaa pusgadaa ieksh to ViA maacijaas un shoriit teiksim man uzkrita no riita ar :¨SVEIKI!!¨, kas principaa uzmundrina.

baac, ja te taa dziive nebuutu tik darga (labi, labi, es zinu ka anciitim Itaalijaa viss veel daargaaks, kluseeju kluseeju...), es te smaidiitu vienaa gabalaa. (dabuujaam nopirkt teiksim auzu parslas par 1.50 eiro par puskilo. i I taas pashas ar uguni tik samekleejaam...)

mjau
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hellcat
Date:March 7th, 2005 - 01:20 pm
(Link)
tjipa, kaut kāds valodas eksāmens, bet tu pat nesaprati, kuras valodas.
From:[info]krupis
Date:March 8th, 2005 - 02:03 pm
(Link)
spaanju valodas, spaanju valodas eksaamens - mees tachu esam spaanijaa!!! Luudzams nevajag galiigi apcelt:)
From:(Anonymous)
Date:March 11th, 2005 - 12:32 pm

auzu paarslas jaa....

(Link)
nu es tev teikshu ka vairs jau nesatraucos par to, ka te daargi bet gan par to ka shaja pusee cilveeki nepaziist dilles!!! un auzu paarslas ari esam meklejushas, bet rezultatu pagaidam nav... nu jaa un tad protams vel ari taada lieta, ka shamie nezin ko isti iesakt ar kartupeljiem, bet tas jau laikam normali... turas! :))
anii