Aktīvs pilsoniskās apātijas dalībnieks.
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, August 16th, 2011

    Time Event
    9:29a
    Interesants raksts šodienas irā: http://www.ir.lv/2011/8/16/seryeznaya-psihologicheskaya-problema-centristov

    SC - interešu klubiņš ar vienu iecienītu šovmenu:)
    9:33a
    Lai arī Domburšovs ir pazudis no ētera ar galiem (lai nečakarētu dzīvi politikāņiem), izrādās, Streipa sarunraidījums atgriežas 22. augustā.

    Jautājums uz aizbērumu -- kāpēc Domburu neņem TV3? Neatbilst televīzijas satura profilam? Noraus filmu īpatsvaru? Saārdīs rūpīgu šūto audumu: Bez Tabu - Ziņas - Filma? Aizēnos Nekā Personīga? Padarīs TV kanālu, kas orientējas uz izklaidēšanu, par pārlieku "intelektuālu"? Un vispār kāpēc Janka never vaļā youtube kanālu / mājas lapu ar straumētu video, un nedzīvo uz reklāmām? Ko viņš vispār šobrīd dara? Liek politiķiem atpirkties par kompromatu nenopludināšanu?
    9:46a
    9:56a
    Un vēl pasakiet, ka tas Adobe Flash nav mēsls!
    Izrādās, ka Google vienreiz bija pieriebies uzklausīt lietotāju sūdzības par Google Chrome pārlūkprogrammas (kuras Windows versijā, kā zināms, Adobe Flash atbalsts ir integrēts jau pašā instalācijā) nestabīlo darbību un uzkāršanos.

    Pēdējos pāris mēnešus, Google ir analizējis savas pārlūkprogrammas darbošanos kā pa celmiem, un ir nonācis pie slēdziena, ka vaininieks lielajā vairumā gadījumā ir tieši Adobe Flash spraudnis. Bet tālāk seko pats interesantākais -- Google ir atlasījis apmēram 20000 SWF failus (tas pats Flash), un vairākas nedēļas šos failus ir izpildījis uz 2000 procesora pudura standarta un nestandarta situācijās.

    Rezultāts -- aprakstīti 400 unikāli gadījumi, kad tieši SWF fails noved pie pārlūkprogrammas uzkāršanās (ok, Google Chrome gadījumā -- uzkaras nevis pārlūkprogramma, bet tikai attiecīgā cilne). No šiem 400 gadījumiem tika atvasinātas 106 Flash drošības problēmas (tās ir nodotas Adobe, un publiskajā telpā to apraksts neparādīsies). Interesanti, ka pati Adobe, kam teorētiski vajadzētu savus produktus testēt, nebija spējīga konstatēt sava produkta brāķainumu tik milzīgos apmēros.

    Un vēl pasakiet, ka pasaule nepaliks labāka, kad ar Flash reklāmām pārbāzto saitu vietā atnāks elegantas HTML5 reklāmas, kuras pārlūkprogramma apstrādās dabiski, un kura izpildīšanas kvalitāti garantēs pati pārlūkprogrammas izstrādātājkompānija, nevis visi būs spiesti gaidīti, kamēr trešās puses programmētājkompānijai labpatiksies salabot savas ne vairs kļūdas, bet kliedzošus drošības caurumus.

    Tie, kas nezin, kas ir HTML5, var apskatīt šo saiti: http://dev.sencha.com/deploy/css3-ads/

    Visinteresentākie rezultāti ir tad, ja FireFox pārbauda procesora noslodzi (un liela noslodze nereti liecina par kleinu vai kā citādi problemātisku kodu) eksponējot vienu un to pašu banneri HTML5 un Flash versijās:

    pirmajā gadījumā, procesora noslodze ielādes mirklī 28% un RAM 54968,
    otrajā gadījumā, procesora noslodze ielādes mirklī 43% un RAM 72890.

    Nu i nafig mums vajag caurumainu bildīšspēlmeni, kas rij par 53% vairāk procesora resursu un par 75% vairāk RAM.
    3:41p
    FUCK.... kā šovakar gribas ņemt un apdurīties, taču rīt pastāv liela iespēja, ka būs jāstīvē savās apjomīgajās miesās uzvalks un jāliek paraksts uz privātas rebes papīriem. nezinu, gan vai tās būs laba doma to darīt ar stikliem acīs, it īpaši tāpēc, ka parakstāmie papīri nāk no tiesībsargājošajām instancēm. lai gan -- pohnah jūriņā!

    << Previous Day 2011/08/16
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba