Baudas · pauzes.


Rīts pēc eiforijas ir tas smagākais.

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Ir  agrs piektdienas, 8. janvāra rīts. Aiz loga snieg sniegs lielām un pūkainām sniegpārslām. Samiegojusies no gultas izkāpj [info]tiffany, paskatās spogulī un saka sev: "Šodien ir Tava lielā diena, viss ko Tu vēlies piepildīsies!".  8. janvāris ir lielā eksāmena diena, pareizāk sakot, viena vienīga stunda šķir viņu no rozā, plastikāta papīrīša iegūšanas. Šādos laikapstākļos viņai braukšanas pieredze nav īpaši liela, tiek ierosināts pirms braukšanas uz eksāmenu patrenēties izbraukt figūras, kas prasa zināmas iemaņas. Iedomu laukumā viss izdodas labi, nu gandrīz labi.

Dažas dienas pirms eksāmena tika uzdāvināts mazais Ipod shuffle, ko N. laimēja kādā pokera turnīrā. Šoreiz Ipod glābj situāciju - pusstundu pirms eksāmena sākuma meitene nervozi apsēžas, pieceļās no krēsla un skatās pa logu, cik eksāmenu mašīnas ir atgriezušās no pilsētas un austiņās jau desmito reizi skan šī dziesma.. Mācoties braukt, inspektori tika nopētīti no galvas līdz kājām, iepazītas viņu sejas izteiksmes un attieksme pret eksāmenu licējiem. Pamanīts tika kāds inspektors, kas ar meitenēm vienmēr pajokoja, smaidīja un nerādīja draudīgo dzelzs seju, iepriekšējā naktī ļoti Tiffany cerēja, ka tiks pie noskatītā inspektora.

10:40
CSDD mājā ienāk inspektors ar dzelzs seju, joko tikai ar saviem darba biedriem un ir pilnīgs likuma kalps.. uzgaidāmajā telpā sāk valdīt spriedze.. viņš ātri saklikšķina datorā eksāmena protokolu un nāk pakaļ savam ceturtajam upurim. Īsa  elpas aizturēšana un tiek nosaukts otras gaidošās meitenes vārds. Tiffany atkal satraukti pieceļas, aiziet līdz logam un redz kā pagalmā ieripo eksāmena auto un no tā iekāpj noskatītais Inspektors. 

10:50
Satraukums pieaudzis līdz tādam līmenim, ka no rīta dzertās baldriāņu tabletes nelīdz.  Inspektors dodas drukāt protokolu. To, ka Tiffany ir palikusi zālē viena, pamana vien tad, kad tiek nosaukts viņas  vārds un laipnā Inspektora pavadībā tiek pavadīta uz eksāmena auto.
-Ziniet, Inspektora kungs, es cerēju, ka likšu eksāmenu pie Jums.
-Jūs, jaunkundz, laikam pamanījāt, ka es esmu vienīgais inspektors, kurš nav atgriezies CSDD.
-Nē, es Jūs jau pamanīju sen, rudenī..
Ar viegliem smiekliem spriedze uz mirkli tiek noņemta, ar šo Inspektoru var pasmieties, jābūt labi...

Figūru laukumā pasmaida veiksme, dators izvēlējies tādas figūras, kuras spēj izpildīt ar pirmo reizi, vien kreisā kāja nodevīgi sāk raustīties un izbraucot no figūras Inspektors piedāvā apstāties un izskaidrot turpmāko eksāmena gaitu.  Ilgāk sēžot blakus Inspektoram atklājās viņa neirotiskās iezīmes, ik pa brīdim spēlējās ar drošības jostu, ar maigām un vieglām roku kustībām...

Brauciens pa pilsētu  vilkās kā mūžība, STOP zīmes, gājēju pārejas un traks suņu pāris, kas dejoja savu mīlestības deju tieši uz neregulējamās gājēju pārejas.. Maršruts kādā brīdī no pilsētas pārvērtās par ārpus pilsētas maršrutu.. dīvains pavērsiens eksāmen gaitā, iepriekš aptaujātie eksāmenu kārtotāji sacīja, ka ārpus pilsētas reti kuru aizsūta. Tiffany bija  īpašā, reti kurā. 

Atgriežoties pilsētā, Tiffany mazliet apjūk - regulējams krustojums, zīme pie luksofora norāda, ka šķērsojamā brauktuve būs vienvirziena iela.. galvā noris iekšējais konflikts - bija komanda braukt pa kreisi, vai nebija.. hmm.. laikam nebija, brauksim taisni.  Nekļūdīgi šķērsojot krustojumu, Tiffany kautrīgā balsī paziņo Inspektoram:
-Es Jūs jau gandrīz aizvedu pa kreisi!
-Jaunkundz, tas skanēja divdomīgi.
-Nevar būt... /mašīna pielīst ar neviltotiem smiekliem/

Eksāmens savu ritējumu turpināja arvien nepiespiestākā noskaņā. Stress bija pazudis pie kādas divdomīgās piezīmes, saprotot, ka Inspektors ir vecis normālais.
Iebraucot CSDD laukumā, noslāpējot mašīnu Tiffany neticēja, ka eksāmens ir nokārtots, jo daudzas mazās, neveiklās situācijas pie krustojumiem varēja viņu izgāzt, tas nekas, ka eksāmena laikā abi ar Inspektoru paspēja tās apspriest... Tiffany atbrīvojusies, dziļi ievilkusi elpu un drosmi:
- Inspektora kungs, neskatoties uz rezultātu man patiesi bija ļoti patīkami ar Jums kārtot eksāmenu.
- Jaunkundz, tas mums abpusēji, jūs labi un pārliecināti vadāt auto.
Sasmaidīšanās fāze un eksāmena protokola parādīšanās.
- Kā lai Jums to saka - eksāmens ir ieskaitīts!

Vēl dažas minūtes abi mulsinoši pavada mašīnā skaidrojot vienu būtiski pieļauto kļūdu un smaidot. Eksāmens bija beidzies un katrs aizgāja uz savu pusi -  Inspektors pieņemt nākamo datora piespēlēto pretendentu, bet Tiffany uz mašīnu stāstīt N., ka pēdējais krustojums bija tas liktenīgais un eksāmens beidzies negatīvi. Tiffany  iepriecināja savu braukšanas instruktoru nokārtojot eksāmenu ar pirmo reizi un ceļot viņa reitingu, viņa seja pēkšņi kļuva tik smaidīga un silta..

Pamostoties 9. janvāra rītā, Tiffany joprojām domāja, ka viss notikušais ir bijis tikai skaists sapnis, bet mazliet reibstošā galva no vakardienas šampanieša atgrieza viņu realitātē pie skaistās, rozā plastikāta kartītes makā.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry