par visa pastāvošā veltīgumu - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
tanstaafl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Those were the days 29. Jul 2016|20:13

tanstaafl
Piedāvāju ļoti pamācošu izvilkumu no Dr. med. Augusta Forela (Dr. phil. et jur. h. c., bij. psihiatrijas profesors, Ciriķes un Ivornas vājprātīgo iestādes direktors) grāmatas "Dzimumu jautājums" IV sējuma, 1931, 10.–12.lpp. (pilnīgi autentiski, ar oriģinālajām druķenēm!). Vismaz pēdējo rindkopu izlasiet, slaisti un dīkdieņi, kas droši vien nekad neesat miesniekam lūguši aklās zarnas, lai varētu izgatavot prezervatīvus, kā darīja mūsu tēvutēvi (kuriem tāpēc vien varam būt pateicīgi par dzimtas turpināšanu).

Parastākais kondona veids ir kaučuka uzmavas ar elastīgu gredzenveidīgu uzbiezni caurā galā. Bet tie ir pārāk biezi un aizkavē seksuālās baudas jūtas un sēklas izšļākšanu. Bez tam kaučuka kondoni ļoti viegli pārplīst, un tamdēļ nav īsti droši. Daudz labāki ir t. s. zarnu kondoni, ko pagatavo no dzīvnieku aklām zarnām, tās sevišķi iepreparējot, un pārdod zem zivju pūšļu ķondonu nosaukuma. Ja tikai tie pietiekoši izturīgi un neatgādina zirnēkļu tīklu, tad ar šādiem kondoniem labsajūta pie kopošanās tikpat kā netiek mazināta, un taī pašā laikā droši tiek novērsta apaugļošana. Pie zarnu kondoniem jāpielieto sekoši drošības līdzēkļi: Pirmkārt, jāņem kaučuka gredzens tādā lielumā, kas atbilst dzimuma locēklim, un jāuzmauc uz kondona vaļējā gala, pie locēkļa pamata. Gredzens pasargās kondonu no sakrunkošanās un nomaukšanās, kas var atgadīties pie dzimumu satiksmes. Otrkārt, kopošanās locēklis jāizvelk no sievietes maksts, iekams tas vēl nav pilnīgi atslābis, jo citādi kondons var nomaukties un palikt makstī. Kondons pēc lietošanas pamatīgi izmazgājams. Ja tas ir pietiekoši izturīgs, tad viņu var lietot vairākas reizes; ikreizes tas jāizmazgā, rūpīgi jāizžāvē, ieliekot divu kabatas lakatiņu starpā, pēc kam, iepūšot gaisu un sasienot vaļējo galu, to noliek žāvēties uz vilnainas drēbes. Pēc divdesmit četrām stundām to atkal atsien vaļā un izplēš, iekams tas vēl nav paguvis sacietēt. Šādi izmazgātu un izžāvētu kondonu var lietot tikpat labi, kā jaunu. Piepūšot kondonu, reizē pārliecinās arī par viņa drošību. Ja piepūstais kondons ar laiku saplok, tas nozīmē, ka uz viņu vairs nevar paļauties, jo tas laiž cauri gaisu uu tā tad arī sēklu. Par kondona drošību var pārliecināties arī to pielejot ar ūdeni. Ja kondons nelaiž cauri ūdeni un gaisu, tad nelaidīs arī sēklu. Pārbaude jāizved visai rūpīgi. Arī pie lietošanas jābūt ļoti uzmanīgam. Ja kondoni ir stipri plāni, tad drošības labad ieteicams uzmaukt divus, vienu virs otra. Ļaunākā gadījienā, ja rodas šaubas, sievietei pēc dzimuma satiksmes jāizskalo maksts ar etiķa atšķaidījumu remdenā ūdenī. Nekad nedrīkst aizmirst kondonu nostiprināt ar kaučuka gredzenu. Ja tikai ievēro pietiekošu uzmanību un rūpīgi izpilda visus vajadzīgos priekšrakstus, tad droši var novērst apaugļošanu un grūtniecību. Ja sieviete neuzticas vīrietim, tā no savas puses vēl var pielietot arī viņai pieejamos līdzekļus. Aprādītie sīkumi no liela svara trūcīgākiem ļaudīm, jo tie nav pietiekoši naudīgi, lai katrai dzimumu satiksmei iegādātos pilnīgi jaunus un dārgus līdzēkļus grūtniecības novēršanai. Ja kondons laiž cauri gaisu, tad jāpērk jauns. Bet kamēr tas nav bojāts, viņu var lietot daudz reizes no vietas.

Sevišķi nopietnos gadījienos, kad uz noteiktāko jāizvairās no apaugļošanās, vīrietim jāuzliek kondons, bet sievietei jāņem vēl palīgā arī kaučuka gredzens vai sūklis. Ja pie tam vēl maksti pēc kopošanās pamatīgi izskalo ar etiķa atšķaidījumu remdenā ūdenī, tad var būt drošs, ka apaugļošana pilnīgi neiespējama. Pieradušiem cilvēkiem attiecīgā sagatavošanās prasa visai maz laika un tiek izvesta reizē ar izģērbšanos.

Tā kā zarnu kondons pagatavots no dzīvnieku membrānas, tad tas nemaz netraucē seksuālo baudas izjūtu. Ja pie tam vēl iesmērē kopošanās locekļa gālviņu ar vazelīnu, bet ulvilkto kondonu pirms lietošanas, apslapina ar ūdeni, tad dzimumu satiksme ne ar ko neatšķiras no normālās.

Pirkto preparēto kondonu vietā var izlīdzēties arī ar paša pagatavotiem. Pie miesniekiem var dabūt pirkt gluži svāigas teļu aklās zarnas. Tās pamatīgi jānotīra un jānomazgā. Ja viņas vēl kārtīgi dezinficē, divdesmit četras stundas noturot sublimāta atšķaidījumā (1: 1000), tad paša pagatavotais kondons iedarbībā vairs ne ar ko neatšķiras no pirktā. Ar savu svaigumu tie atstāj pat labāku iespaidu, jo pilnā mērā atgādina gļotādiņu. Tādā ceļā pagatavoti kondoni uzglabājami ar glecerīnu pildītā stikla burciņā. Pirms lietošanas tie nomazgājami ūdenī. Tāpat kā pirktos, viņus var lietot vairākas reizes. Tikai paša preparētās zarnas ātrāki plīst un tamdēļ nav tik drošas, kā pirktās. Dzimumu satiksme norit pilnīgi normāli, novērsta tikai apaugļošanās.
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: