taisni tāpēc
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Saturday, April 14th, 2012

    Time Event
    6:51p
    stāsts par kaukāzu turpinās. Tikko Inga Ā. iepazinusies Rīgā ar armēņu operatoru, kurš no kāda Erevānā jau bija dzirdējis par to, ka "esmu glābusi armēņus Baku". nezinu, ko par to visu domāt, jo tas ir kā būt ievilktam karā pret savu gribu. principā muļķības dēļ. jā, mēs esam muļķi un mūsu piedzīvojumu kāre ir lielāka par veselo saprātu. patiesībā tas, ka tik daudz to sūdu pēdējā laikā, saistībā ar darbu, viss ir nepiesardzības dēļ. es pārstāvu iestādi, kuras viedoklis abām pusēm (AZ/AM) ir ļoti svarīgs ierocis savstarpējā informācijas karā. manas iestādes iekšējā ārprātīgā haosa dēļ pienācīgi nenobrīfēti par diplomātijas pamatprincipiem (diplomātijas piemērs: armēņi man lūdza, lai aizeju uz kafejnīcu, kur man gaida ES vēstnieks Azerbaidžānā, lai es viņam izstāstu par preses "brīvību" Baku parlamentā, jo viņš nevar atļauties garāku sarunu ar armēni- par to var vienkārši izmest no valsts) tātad kļūdas dēļ mēs nonācām vietā, kur pēkšņi varējām ietekmēt starpvalstu attiecības. esam rīkojušies nepareizi. redziet, katru mūsu labvēlību pret kādu no pusēm viņa uzreiz izmanto manipulācijai ar otru pusi, tipa - redziet? redziet? arī eiropa ir mūsu pusē. bet mēs, banāni, nekad neesam gribējusi būt pusē, jo tas ir karš, mēs esam par mīlestību. bet tur viņiem... tādu naidu starp 2 tautām jūs nebūsiet redzējuši. mūsu vecāku naids pret krieviem ne tuvu nestāv. naids ir arī visiem gudrajiem un jutīgajiem un mākslinieciskajiem. lai arī mums armēņi nenormāli patika. Mēs ar vienu no viņiem bijām pusdienās te Briselē. viņš teica - mēs esam tik veca tauta, citreiz pilnīgi bail sametas. tādi dinozauri, pārāk veci šai pasaulei. Tāds mazliet tukls kungs ar ļoti piesardzīgu sejas izteiksmi un neierastu valodas lietojumu, es uzreiz saausījos un aizgāju pusdienās, lai arī nebija smuks. (viņš arī bija Baku, šeit strādā vēstniecībā un dienas pavada manas iestādes gaiteņos lobēdams savas valsts intereses). ziniet kā ir, savējos šeit satiek tik reti, ka viņus uzreiz pazīst.

    vēl nākamnedēļ plenārsesijā pieņemam 2 it kā vienādus, rūpīgi diplomātiski līdzsvarotus viedokļus par asociācijas līgumiem ar armēniju un azerbaidžānu. abi viedokļi it kā vienādi, bet viedoklī par azerbaidzžānu tāda maza piebildīte kaut kur beigās par cilvēktiesību pārkāpumiem gatavojoties Eirovīzijai. un tas šo ziņu momentā padara par ne jau nu par bestselleru bet samērā pārdodamu visām 27 valstīm, kurās pa televizoru rāda Eirovīziju. atkal AZ iznāk sliktie. un armēņi - nabadziņi, jo mums viņiem īsti nav ko pārmest, izņemot lai piesargās, ka vēlēšanu laikā atkal nesāk slaktēt opozīciju, kā 2008.gadā. nē nu it kā jau viņi ir gudri, smalki un attīstīti, rietumnieciska sabiedrība, pilnīgs pretstats azerbaidžāņiem, bet to asinskāri nevar saprast. vai jūs varat iedomāties, ka LV vēlēšanu laikā sāktu slaktēt cilvēkus. bet nu labi, uz mūsu kakla tātad atkal ir dilemma. kā par to lai uzraksta lai nesanāk afigennie diplomātiskie sūdi, lai kādi deputāti atkal neiesniedz sūdzības, jo šādā gadījumā arī visi Eiropas parlamenta deputāti, protams, dalās azerbaidžāņos un armēņos. jo ir skaidrs arī, ka šo ziņu armēņi manipulēs ar lielu patiku. bet ja godīgi Eiropai līgumu ar Azerbaidžānu vajag daudz vairāk nekā ar Armēniju, kura no izdevīguma viedokļa ir drīzāk tāds labdarības gadījums. kas gan nemazina viņu lepnumu un viedokli, ka viņi ir visskaistākā, gudrākā un senākā tauta pasaulē un no visām pusēm viņus aplenc zvēri(Azīši, turki).

    ko es ar to visu gribēju teikt, neko. šausmīgs nogurums, nevis fizisks bet nervu, nesaprotu, kā lai atpūšas. esam sākuši sapņot par čilautu bīčā kas jau nu nozīmē ka ir totāls feil.

    << Previous Day 2012/04/14
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba