Neo ([info]taai) wrote 8. Oktobris 2006, 23:31
par Praidu, homoseksualitāti, ģimenes vērtībām...
Tā, kā daži cilvēki interesējās un vēlējās izlasīt manu vēstuli Nopride.lv redaktoram, es to nolēmu publicēt. Tad, nu, lūk, šeit tā ir!



Sveicināti!

Saņemdams jūsu organizācijas skrejlapu parkā pie Brīvības pieminekļa, es pēc tās izlasīšanas tiešām nopūtos.
Man protams nav pieņemams tas, ka kādu, kurš prakstiski nevienam netraucē, apceļ un pat cenšas iznīcināt. Tādēļ es papētīju jūsu mājas lapā esošo informāciju, un, kā jau biju paredzējis, atradu tajā tekstus, kurus var pavisam viegli apšaubīt un pat pavērst pret jums pašiem.

Ziniet, naids ir ļoti slikta lieta. Tas var pārņemt prātu, kaitēt veselībai un likt cilvēkam rīkoties neglīti. Skumji, ka daudziem cilvēkiem ir naids pret homoseksualitāti un šādu cilvēku Latvijā ir ļoti daudz.


Tad, nu, lūk, kas man ienāca prātā, pārdomājot jūsu mājas lapā aprakstīto.:

Ja jau jums būtu mērķis saglabāt ģimenēs tradicionālās vērtības, jums vajadzētu izdomāt ko labāku par cilvēku grupas noniecināšanu. Piemēram, jums vajadzētu darīt tā, kā hipiji - sludināt mieru un dalīt ziedus cilvēkiem un likt tiem aizdomāties par mieru, mīlestību un ģimeniskajām vērtībām!

Jūs apgalvojat, ka homoseksualitāte grauj dzimstību Latvijā. Vai jūs neesat aizdomājušies līdz tam, ka par dzimstību ir atbildīgi tie, kas rada, nevis nerada bērnus? Diemžēl jūs tiešām šeit maldāties. Piemēram, ja cilvēks ierobežo savu pēcnācēju skaitu, ko varam vienkārši saukt par kontracepciju, tad vai šis cilvēks ir jānosoda? Jo viņš taču arī nerada bērnus, vismaz tikmēr, kamēr bērns tomēr tiek uztaisīts. Televīzijā gadu atpakaļ kāda antropoloģe apgalvoja, ka homoseksuāli orientēti cilvēki nav tie vaininieki pie tā, ka Latvijā ir tik slikta dzimstība, bet gan sociālie apstākļi, dēļ kā cilvēki vienkārši nevēlas laist pasaulē pēcnācējus. Cerams, ka šie apstākļi mainīsies.

Vai neesat aizdomājušies līdz tam, ka homoseksuāli orientētiem cilvēkiem arī mēdz būt bērni? Tie ir gan pašu radīti gan adoptēti. Var jau diskutēt vai tas, ka bērnam ir divi tēvi vai divas māmiņas, kaut kādā veidā ietekmē bērna seksuālo orientāciju, taču, manuprāt, bērnam labāk patiktu tikt pie vecākiem, nekā uzaugt bez tiem.

Pēc diskusijas ar vienu cilvēku, kurš šo to saprot no politikas un, manuprāt, arī dzīvē ar to nodarbosies, es uzzināju to, ka šādus šķietamus pretpropogandēšanas pasākumus arī var saukt par propogandu, tātad arī jūs esat tie, kas izplata propogandu. Interesanti, ne? Manuprāt, katrs var izveidot pats savu viedokli par Praidu vai par homoseksualitāti vispār un šādi "Nopride" pasākumi nav vajadzīgi. Šādā veidā jūs tikai turpināt sacelto brēku par "Praidu".


Var jau būt, ka jums homoseksualitāte šķiet slimība, taču tā nav. Ja jūs tomēr tā domājiet, pajautājiet kādam ko nozīmē seksuālā orientācija un to, vai pastāv 3 vai 1 seksuālā orientācija!

Vai ziniet kas ir pats "smieklīgākais"? Es īpaši nedzirdu pretenzijas pret lesbietēm... Arī noskatoties pirmā Praida video, es dzirdēju tādu saukļus kā "dirsā bāzēji", u.t.t., bet neko tādu, kas liecinātu par nepatiku pret lesbietēm. Tas liek aizdomāties par to vai sabiedrībai ir nepatika pret homoseksualitāti vai tieši pret gejiem. Var jau būt, ka sievietes bļaustījās un nosodīja lesbietes, taču vīrieši to nedarīja. Tas, manuprāt, ir tādēļ, ka ne vienam vien vīrietim patīk skatīties uz lesbietēm, it īpaši tad, kad viņas ir kailas un nodarbojas viena ar otras seksuālo apmierināšanu... Tātad šeit ir pamatīga nesakritība, kuru var nosaukt par divkosību: no vienas puses esam pret homoseksualitāti, bet no otras - tieši pret gejiem, bet ne pret lesbietēm. Tātad, ja jau pret lesbietēm pretenziju nav, tad kādēļ kādam "jābetonē", ka viņš ir pret homoseksualitāti? Lai protestē pret gejiem, jo tieši pret tiem arī protestē, vai ne?


Mani ļoti aizskar cilvēku negatīvā attieksme vienam pret otru un viņu cietsirdīgā rīcība, kas izpaudās arī "Praids" gājienā, kurā cilvēki, kuri piedalījās gājienā, vienkārši gribēja vēstīt sabiedrībai to, ka viņi tiek apcelti par viņu seksuālo orientāciju, bet pret viņiem tika gāzta lamuvārdu un naida jūra. Man bija skumji redzēt cilvēkos naidu pret citiem cilvēkiem. Latvijā dzīvot jau tā ir grūti - cilvēkus skolās apceļ pat par to, ka viņiem nav mobilā telefona vai arī viņiem nav skaistu drēbju. Problēma, manuprāt, ir tajā, ka cilvēki nemāk dzīvot un dzīvot saticīgi. Ja cilvēks jau skolā iemācās kādu apcelt par atšķirībām, tad kā cilvēks rīkojas tad, kad kļūst šķietami pieaudzis?

Ģimeniskās vērtības var un vajag iemācīt, taču tas ir jādara citādāk, nekā jūs to esat iecerējuši izdarīt (vismaz pašlaik tā izskatās, ka cīnoties pret gejiem, jūs gribat pacelt gaismā ģimeniskās vērtības).

Bilžu galerijā redzēju bildes, kuras uzņemtas citās valstīs notikušajos "Praidos". Bet kur tad mūsu "netikumīgie" izlēcieni? Nav? Protams, ka nav, jo tādu, kādus varēja redzēt bildēs, Latvijas Praidā nebija!

Vai ziniet, man netīkams ir anālais sekss kā tāds, taču zinu, ka citiem vīriešiem tas patīk. Tātad, kādam nepatika "dirsā bāzēji", bet kas būs ar tiem "dirsā bāzējiem", kas ir heteroseksuāli? Pret viņiem naida, kā par brīnumu, nav...


Es pat nevaru izdomāt kā lai šo vēstuli pabeidzu.
Mans sapnis ir, lai cilvēki dzīvoti saticīgi un laimīgi. Vēlos, lai bērni piedzimtu mīlēti un gaidīti mīlošā ģimenē, un, lai vecāki nešķirtos. Vēlos, lai cilvēki kļūtu daudz gudrāki un tiem nebūtu tik daudz aizspriedumu un naida, kāds pastāv pašreizējā sabiedrībā.

Un ceru, ka jūs iedvesmojoties no šīs vēstules, apdomāsiet savus turpmākās darbības plānus. Un ceru, ka jūsos mazināsies naids pret drusku citādākajiem.


--
Jānis Plaudis (Taai)

 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: