Sat, Jul. 16th, 2005, 12:47 am
[info]strawberry: Maza lekcija par paipalām un paipalu olām :))

Gāju garām plauktam ar paipalu olām (mani vienmēr fascinējušas šīs olas, tomēr nekad neriskēju tās tomēr nogaršot :P ) un iegrābos kaut kādā lapiņā. Izrādās, noderīgas gan tās mazās oliņas ir :)) Gudrajā lapiņā bija rakstīts, ka paipalas ir vienīgie no mājputniem, kas neslimo ar vīrusslimībām. Interesanti, kāpēc gan...

   Izrādās, ka paipalu olas nesatur holesterīnu. Piecās paipalu olās, kas pēc svara atbilst vienai vistu olai, ir 5 reizes vairāk fosfora un kālija, 4.5 reizes vairāk dzelzs, 6 reizes vairāk B1 un B2 vitamīnu, ievērojami vairāk A vitamīna, nikotīnskābes (labi jau nu neskan :P), kobalta, vara aminoskābju. (iespaidīgi, ne?)

   Nu un vēl nedaudz. Ārstnieciska nozīme paipalu olām esot kuņģa, zarnu trakta, aknu un sirds slimību gadījumos. Paipalu olās ir vielas, kas stabilizē nervu sistēmu, palīdz pret mazasinību, hipertoniju (ja kāds nezina, pačukstēšu priekšā, ka tas ir paaugstinats asinsspiediens), diabētu.

   Skan jau labi, bet patiešām nezinu vai tomēr spēšu aizlaist pensijā vecās, labās vistu oliņas. Ēst vai neēst - tā jau ir jūsu izvēle, bet katrā gadījumā iesaku pagaršot (lai pēc tam varētu man pastāstīt, kādas nu bija) :)

 garšīgi? :))

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: