Posted on 2009.05.26 at 10:43

Comments:


[info]mikii at 2009-05-29 18:06 (Linkz)
rakstu neesamību var skaidrot ar to, ka ateisms nevienai varai nav bijis vajadzīgs kā vienojošais spēks. arī cccp laikos tā vairāk bija poza pret rietumu domāšanu.
man gan sāk šķist, ka Tu jauc agnostiķus ar ateistiem. ir tomēr starība starp pozīciju, ka dieva nav un pozīciju, ka pašlaik nav pierādījumu.un par muļķību - tā ir kopīga cilvēkiem neatkarīgi no tā, kādai ticībai viņi pieder. varbūt ateists arī nedomās, ka kādu parādību ir izraisījis dieva pirksts, bet nekas viņam netraucēs to izskaidrot ar alumīnija oksīda līdz šim neizpētīto iedarbību uz apkārtējo vidi or smth. muļķība ir universāla, mainās tikai izmantotie argumenti.
kaut kā gan nav sanācis saskarties ar atvērtiem ateistiem, kas tiešām ir ateisti un nejauc terminoloģiju :D
(Anonymous) at 2009-05-29 18:32 (Linkz)
Rakstu neesamību nemaz nevajag skaidrot, jo pēc tā vienkārši nav nepieciešamības :) Es nejaucu kas ir ateisms, tici man :D Tas, ka ticīgie cilvēki ir uzpūtuši lietas par ateistiem, lai tas būtu kā bubulis ar ko baidīt, tā nu ir sanācis, lielākā daļa ticīgo nemaz neiedziļinās, un īsti nezin ko tas nozīmē (ir dažādi pētījumi, ja tev interesē vari pameklēt). Ir tādi ticīgie, kas domā, ka ateisti pielūdz sātanu. Un, protams, ir daudz ateistu, kuri paši to nezin, jo domā, ka ateisms ir saistīts ar arī ar kaut kādu reliģiju. Un ir, protams, arī vesela grupa ar ateistiem, kuri paši to nezin, kā arī grupa ar iedomātiem ateistiem, kuri nezin, ko tas vispār nozīmē. Kā jau tu teici, muļķība ir universāla.

"netraucēs to izskaidrot ar alumīnija oksīda līdz šim neizpētīto iedarbību uz apkārtējo vidi or smth", ja tam būs pierādījumi kāpēc nē. Daudz kas šajā pasaulē nav izskaidrots, ateisti nemaz nemēģina arī izskaidrot, ateisti neko neapgalvo. To dara zinātne, radot teorijas, kuras pēc tam mēģina pierādīt vai otrādi apgāzt, veicot atklājumus, un tas ir tikai labi, ir progress.

Ir arī ateisti, kuri ir mazliet agresīvāki un saskata reliģijā draudus, pēc dvīņu torņu pazušanas tas ir kļuvis mazliet aktuālāks, jo acīmredzamas ir reliģijas ēnu puses. Ateisti parasti ir atvērti sarunām, nu vismaz tie kas ir pietiekami izglītoti, jeb kā es teiktu vienkārši pietiekami sapratīgi cilvēki.

[info]mikii at 2009-05-29 19:40 (Linkz)
nu, iespējams mūsu viedokļi nekad nesaskanēs ;)
Previous Entry  Next Entry