Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

uztveres variācijas - Komentāri

[info]special_r19. Aug 2009 20:58

paklajs

17.augusts norgē ir 1.septembris - lielākoties visi, kam jāmācās, uzsāk mācības. tai skaitā es. tønsbergas pieaugušo apmācības centrā 450 cilvēki uzsāka norvēģu valodas un sabiedrības pamatu zinību apguvi. tai skaitā es. grupā ~15 cilvēku no krustu/šķērsu pasaules - brazīlija, portugāle, senegāla, luxemburga, kenija, šrilanka, jaunzēlande, filipīnas, īslande, protams, lietuva, polija, tai skaitā arī latvija. kopumā apmācības centrā dominē personas, kam norvēģijas valdība apmaksā apmācības, respektīvi, bēgļi, bezdemokrātijas paverdzinātie. maza bābele. visiem gribas iemācīties valodu, kas ir neizbēgams šķērslis ceļā uz tik kāroto ziemeļu labklājību. daudziem gan būs grūti aptvert, kamdēļ burtu š var veidot sešas dažādas burtu kombinācijas. bet daudzi ir gatavi pacietīgi gaidīt, kamēr gadiem ejot valodiņa ap mēli aplocīsies.

pārvācos uz, šķiet, atkal pagaidu mītni - dikti omulīga māja ārpus pilsētas. māja paliela, tādēļ atkal neliels kolhozs. kravājot mantas, atradu divlatnieku, laikam taču bija jāpriecājas. pavisam blakus ir neliela upīte - saimniece teica, ka varot noķert foreles un lašus.

sākoties skolas laikam - baigais reklāmu kvantums katru nakti jāvadā - mēģina nogrūst visu, kas vien varētu skolniekam kaut attāli būt noderīgs. skriešus vien. nu bet rudens jau ar ir piezadzies.


cilveki

ritenis

tantepipe

Read Comments

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.