[info]sonne rakstīja
22. Februāris 2011, 11:24

Viena no lielākajām problēmām ir lauku sadrumstalotība.
Ļoti efektīvi var darboties, ja platības ir +- blakus.
Ja tev ir pleķīši pa 10ha, bet viņi no bāzes vietas ir izmētti ik pa 10 km, tad arī tas viss dramatiski krītas.
Alternatīva ir pārstrāde, kas ir otrajā ķēdes posmā,
labums it kā tāds, ka mazāk esi atkarīgs no dabas + vari iepirkt no lielāka attāluma, taču ražotāji var mēģināt apvienoties un diktēt cenas.

Ja es pareizi sapratu, tad permaculture nedaudz velk uz eko produkciju.
Tā, protams, nav slikta lieta, taču ir diezgan luxus preces. Savukārt ar tām ir problēma, ka patērētājs UK ir ļoti izvēlīgs. Piem Londona - veikalā dabiskie burkāni ap 2ls/kg, LV ap 0,40 Ls. Bet kā saka to pircēji, vietēji ļoti nelabprāt pirktu ieviestos, jo viņiem ir svarīgi atbalstīt vietējos (homegrown).
Protams, ar tradiocionālo pārtiku šis atkrīt, jo tas patērētājs galvenokārt skatās uz price/perfomance, taču tur tev jākonkurē ar industrijas gigantiem.



(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

Jūnijs 2011

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

w

Powered by Sviesta Ciba