Soikina muldētava - Komentāri
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
Galminieka atbilde
Iepriekšējā ierakstā varējāt iepazīties ar amerikāņu bioloģijas profesora, skeptiķa un pazīstama “karojošā ateista” PZ Maijersa (Myers) pasakas par četriem aklajiem, kas sastop ziloni versiju. Vēl viena interesanta viņa alegorija balstīta pazīstamajā H.K. Andersena pasakā “Karaļa jaunais tērps” un kalpo kā ironija par bieži sastopamu pret Ričarda Dovkinsa (Dawkins) grāmatas “The God Delusion” vērstu kritiku. Sak, Dovkins nav teologs un ignorē pazīstamu teologu darbus. PZ Maijers šādu argumentāciju sauc par “Galminieka atbildi”. Turpinājumā – Maijersa alegorija, kas rakstīta kā rakstīta kā atbilde uz zēna (Dovkinsa) rupjo norādi, ka karalis ir kails.

Galminieka atbilde

PZ Maijers (2006. gada 24. decembrī)
http://scienceblogs.com/pharyngula/2006/12/the_courtiers_reply.php

Esmu izskatījis Dovkinsa kunga nekaunīgos apvainojumus un mani sanikno nopietnās nepilnības viņa zināšanās. Acīmredzot viņš nav lasījis detalizēto Seviļas grāfa Roderigo lekciju par izsmalcinātajām un eksotiskajām Imperatora zābaku ādām, tāpat viņš nevelta ne mirkli uzmanības Bellini meistardarbam “Par Imperatora spalvu cepures luminiscenci”. Pastāv veselas skolas, kas nodarbojas ar Imperatora tērpa skaistuma apcerei veltītu pētniecisku darbu izstrādi, katrā lielākā laikrakstā var atrast karaliskajai modei veltītu sleju. Dovkins augstprātīgi tās visas noraida. Viņš pat izsmej populāros un pārliecinošos argumentus, kurus piedāvā viņa tautietis lords D. T. Salkanskriberis, kurš pazīstams ar domu, ka Imperators nevalkātu vienkāršu kokvilnu vai neērtu poliesteri, bet viņam jāvalkā (tieši tā – jāvalkā!) vissmalkākā zīda apakšveļa.

Dovkins uzpūtīgi ignorē visus šos dziļos filozofiskos pārspriedumus un rupji apvaino Imperatoru kailumā.

Personīgi, man ir aizdomas, ka Imperators iespējams ir nepietiekami tērpts (kā gan citādi lai izskaidro šķietamo pils veļas mazgātavas darbinieku slinkošanu), taču visi par to vien runā, kā par viņa tērpiem un šis Dovkins šķiet rupjš iznirelis, kuram trūkst manas eleganti izvairīgās valodas asprātības, un tādēļ, kaut nespēju tikt galā ar viņa uzbrukumu saturu, man vismaz viņš jānorāj par  ļoti slikto formu.

Kamēr Dovkins nebūs studējis Parīzes un Milānas smalkajos modes namos, kamēr viņš neiemācīsies atšķirt kruzuļotus volānus no uzpūstiem pantaloniem, mums jāizliekas, ka viņš vispār nav izteicies pret Imperatora gaumi. Bioloģijas zināšanas varbūt ļauj viņam atpazīt šūpojošās ģenitālijas, kad viņš tās redz, bet tās nav devušas viņam spēju novērtēt Iedomātos Audumus.

Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/