Dialogi Ar Kādu Neprātīgo - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
simtgadīgsbērns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kiš-miš ar kokosa skaidiņām Mar. 10th, 2010|09:20 pm

sofia
my heart pounds, my eyes sting with tears! and I'm in earnest shock..

viens no pirmajiem šokiem ir par new moon atkārtotu noskatīšanos. jo filmas gaitā par mani nāca apjausma, ka man negribas, lai edwards zvana un atgriežas un vsp.. ka man patik, kā tēlo lautners [bet tas man arī pirmajā reizē patika].. un es varētu pat apraudāties, kad viņš saka 'please, i'm begging you!' es viņam ticu. ticu viņa iekšējam spēkam. un man patīk, ka filmā viņš atnāk pārbaudīt, vai ar bellu viss kārtībā, nevis piezvana. kā to izdara oriģinālais džeikobs, kurš mani vnk besīja ārā.. kuru es nevarēju ciest.. kura pazušanu no grāmatas es nevarēju sagaidīt un miru bez edwarda. un viņā bija kkāds chivalry.. un I yearned for him to kiss bella, kas tā arī nenotika.. es sevi iešokēju..
bet kā jau šodien vairākkārt izteicos - thank god! man ir rets, kas novērš manas domas no visiem citiem vīriešiem. [kgan tā varētu būt reta vaina, ka man patika džeikobs.. jo skārleta ar savu sapni par ešliju mani jau ir sakaitinājusi līdz lūzuma punktam. un bella ar kkādu slimu un neizskaidrojamu mīlestību pret edwardu nemaz neatpalliek..]
rets vnm ir bijis mans ideāls, kas ir diezgan smieklīgi - je es izlasīju to grāmatu, kad man bija 13.. un nekad viņu nepārlasīju.. līdz ar to visas manas domas par retu bija 13gadīgas meitenes fantāzijas.. tagad.. tagad visa grāmata ir cita. es klausos un, ne gluži brīnos, bet nespēju aptvert, kā es nesapratu acīmredzamas lietas toreiz. es neteiktu, ka kopš tiem gadiem man vīriešu ziņā ir palielinājusies pieredze.. jo nekas īpašs since my first love noticis nav.. bet sapratnes tomēr ir vairāk. kaisles un seksa uztvere, iekšējo ciešanu un sāpju un depresiju uztvere. un vsp..
es klausos un mana sirds goes like a rabbit's heart.. jēziņ [es jau citēju]..
kad tikai sāku klausīties - teicu - jā rets un skārleta ir mans mīļākais fiction pāris ever, bet ne grāmata.. šobrīd es teiktu, ka grāmata arī.. un iekš imdb es filmai no 9 zvaigznītēm pārlaboju uz 10.. jo grāmatas adoptācija ir perfekta. nekas īsti netrūkst un nekā lieka nav. jā varbūt ugunsgrēka skati ir maz ticami, kas mani vnm ir kaitinājis, bet filma jau no tā nezaudē.. tāds ekranizējums.. un ņemot vērā inflāciju, tā ir visienesīgākā filma ever [kamēr avatars ir tikai 26ajā pozīcijā]..
bet es joprojām esmu nepietiekami izglītota, lai to grāmatu lasītu. man ir jālūdz nedam skaidrot man lietas.. šodienas mistikas..

1) - And then I made him so miserable. I made him do all sorts of things he didn’t want to do, like making people pay their bills when they really couldn’t afford to pay them. And it hurt him so when I ran the mills and built the saloon and leased convicts. He could hardly hold up his head for shame. And Rhett, I killed him. Yes, I did! I didn’t know he was in the Klan. I never dreamed he had that much gumption. But I ought to have known. And I killed him.
- ’Will all great Neptune’s ocean wash this blood clean from my hand?’
- What?
- No matter. Go on.

[un es tikai nojautu, ka tas ir citāts, bet biju neziņā par to, no kurienes.. un noskaidrojot [MACBETH, cct 2, scene 2], domāju, ka būs vien jāizlasa. vsp šekspīrs būtu jāizlasa..]

2) - Dreams aren’t like that. But I do think that if you get used to being safe and warm and well fed in your everyday life, you’ll stop dreaming that dream. And, Scarlett, I’m going to see that you are safe.
- Rhett, you are so nice.
- Thanks for the crumbs from your table, Mrs. Dives.

vsp nebija nekāda clue, kāpēc tā? meklējos pailgi, tad atcerējos, ka man ir grāmata krieviski plauktiņā, bet tur bija rakstīts "gospoža bogačka" and that puzzled me even more un tad kkādā forumā atradu gudru cilvēku atbildi uz tādu pašu kā es ignorant lasītāju jautājumu..
-> See the parable of Dives and Lazarus in LUKE. Dives was a rich man who begrudged giving even the crumbs of his table to the beggar Lazarus.
In context, Rhett is presumably pretending to be grateful to Scarlett for her being "gracious" enough to give him thanks, though nothing else..

-> I'm guessing it's an allusion to a Biblical passage -- Luke 16:19-31* -- which doesn't actually name the rich man as Dives but in Latin, "dives"
means rich (man).

[jāizlasa bībele beidzot!]

3) - And what I find more amusing than even tonight’s comedy is the fact that while you have been so virtuously denying me the pleasures of your bed because of my many sins, you have been lusting in your heart after Ashley Wilkes. ‘Lusting in your heart.’ That’s a good phrase, isn’t it? There are a number of good phrases in that Book, aren’t there?

[te it kā varētu uzminēt, ka bībelē, bet tomēr.. es pati nepateiktu..]
-> Prov. 6:25,26: "Do not lust in your heart after her beauty or let her captivate you with her eyes, for the prostitute reduces you to a loaf of bread, and the adulteress preys upon your very life."

4) - You’ve been to the lumber office this afternoon, haven’t you?
- What has that to do with it?
- You like dogs, don’t you, Scarlett? Do you prefer them in kennels or mangers?
The allusion was lost on her as the tide of her anger and disappointment rose.

[well - the allusion was lost on me too..
jo dogs in kennel - būtu tākā suņi būdās.. a dogs in manger - tulkojot uz krievu valodu, sanāca 'sobaka na seņe', ko es esmu tik bieži dzirdējusi un tā moš arī ir alūzija, bet vai tāda pati? vai arī tas ir vnk filmas nosaukums? vai filmai ir tāds pats sižets, kā spāņu filmai ar tādu pašu nosaukumu.. un abām filmām ir vienāda morāle.. un vsp cik neizglītots cilvēks tomēr esmu ...[some help?]... bet ir tāda fabula "The Dog in the Manger", kuras morāle ir -> People often begrudge others what they cannot enjoy themselves. [ak, Ned, ko es bez tevis darītu..] es domaju, ka visas citas alūzijas es vnk nepamanīju. un vsp visādas šitādas lietas, kas paredz, ka lasītājs ir gudrs!! tas ir tas, kas piedod grāmatai kkādu klasi.. jo tas pats manis jau teju vai ar dubļiem aplietais tvailaits - ir katra muļķa grāmata.. tā sakot 'white trash book'.. un vsp cilvēkiem vairs nav vajadzības būt inteliģentiem.. pš. par ko es runāju..]

un vsp - man aptrūkās domu pavediens.. atā!
Link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: