[iCE2] - The Incredibles (2004) [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

The Incredibles (2004) [Dec. 28th, 2004|11:50 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lieliskie "Lieliskie"!

Sākumā atļaušos izteikt savu viedokli par šīs animācijas filmas veidotājiem - studiju Pixar. Man Piksarieši vienmēr bijuši pašas augstākās datoranimācijas speci - kāmēr citi mēģina pietuvoties realitātei ("Final Fantasy", "The Polar Express"), Pixar multenes vienmēr izceļas ar izteikti stilizētu paskatu, bet viņās ir tas, kas trūkst pseidorealistiskajiem gumijas lellēm - dvēseles. Un personīgi man varbūt mazāk patika vienīgi "Finding Nemo" - nu ļoooti bērnišķīga, lai gan ne mazāk kvalitatīva, nekā pārejie Pixar veidojumi, jo "Toy Story" savā laikā bija kaut kas pilnīgi jauns un neredzēts, "Toy Story 2" joprojām uzskatu par vienu no labākajām ģimenes filmām, kurā ir pilnīgi viss - action, piedzīvojumi, komēdija, morāle un mīlasstāsts (pie tam katram vecumam savs), "Bug's Life" bija lieliska animētā komēdija (daudz labāka par "Antz"), bet "Monsters Inc." uzskatu par vienu no vislabākajām animācijas filmām vispār (in my book), gan pateicoties action/adventure/comedy savienojumam, gan arī tēmai, kurai nekā līdzīga agrāk vienkārši nebija. Pixar filmas vienmēr izceļas ne tikai ar augstāko animācijas kvalitāti, bet (galvenais!) arī ar ideāli izdomātiem/nospēlētiem varoņiem. Nav nekāds brīnums, ka pie tām tik ilgi strādā - rezultāts ir redzams.
Jā un "Ice Age" jēluma ziņā gandrīz vai līdzinājās Wayans Bros. ražojumiem, bet Šreks varbūt nav slikts (drīzāk pat labs), tikai pārvērtēts vienkārši neprātīgi. Īpaši pie mums. So, with this shit out of the way, varam pāriet pie subj:
Misters Lieliskais, kādreiz slavenākais no Supervaroņiem, tagad ir parasts apdrošināšanas sabiedrības klerks. Nabags mocās, nevar izturēt vienmuļo darbu, taču viņa pārpareizā sieva, Elastīgā Sieviete, neļauj tam pat domāt par vecajiem-labajiem laikiem. Tomer kādu dienu Lieliskajam rodas iespēja mazliet izvingrināt vecās miesas...
Filmas režisors - talantīgais animators Breds Berds (Brad Bird), padzīts no Disney, režisējis tik daudz slavēto, bet manis pagaidām neredzēto "Iron Giant" ar Vina Dīzela balsi, šoreiz mēģinājis vienā katlā apvienot Supervaroņus (drīzāk jau parodiju/šaržu par tiem), 50-to Spiegu filmu stilistiku un Pixar tradicionālo "filmu visai ģimenei". Vai izdevās? Protams! Bet pirmais, kas uzreiz sitas acīs ir fakts, ka šī noteikti ir Pixar pagaidām "pieaugušākā" filma. Šaubu nav, arī pavisam maziem bērniem būs interesanti un kur pasmieties un kur pārdzīvot, bet tikai personīgi es šaubos, ka viņi spēs novērtēt Robotus no 30-to pulp-novelēm (Sky Captain anyone?), Secret Island Volcano Lair (Dr.No anyone?), "This Message Will Self-Destruct in 5 Seconds...", Komiksu "Golden Age" un vēl kaudzi acīmredzamu un slēptu citātu (no burtiski visa, sākot ar "Star Wars" un beidzot ar bezgalības zīmi), kuri tad arī padara šīs filmas skatīšanos tik baudāmu. No otras puses - atsauču ir tik daudz un tās ir tik ļoti "tēmā", ka ne kurš katrs pieaugušais sapratīs.
Protams, neviena filma neiztiek arī bez mīnusiem. Šai trīsdimensiju animācijas filmai ir savam žanram pilnīgi neprātīgs garums, proti - 121 minūte, un to, diemžēl, var just. Pirmo filmas daļu, uzreiz pēc ievadepizodes, tā mazliet "buksē" uz vietas, taču tas viss ir tikai līdz brīdim, kad Mr.Lieliskais atkal ķeras pie darba! Un tad jau žāvām vairs nav laika, jo filmas noslēdzošajā daļā uz ekrāna ir tāds Super (gan sižetiski, gan arī tehniski), ka žoklis ar rokām jāpietur, lai nenokrīt. Secinājumi: atkal Pixar filmā ir viss, ko var vēlēties - action, komēdija, piedzīvojumi un morāle bērniem. Ko gan vēl var vēlēties? Varbūt vienīgi Semu L. Džeksonu, kurš arī šeit ir - supervaroņa Frozona lomā! Tagad patiešām viss!

linkpost comment