[iCE2] - Any Given Sunday (1999) [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Any Given Sunday (1999) [Oct. 21st, 2005|12:45 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Krutā filma par Amerikāņu futbolu, futbolu un dzīvi vispār.

Satriecoši! Vienkārši satriecoši!!! Nē, es zinu, ka no Olivera Stouna ("Platoon", "Natural Born Killers", "The Doors", "U-Turn") in his finest neko mazāk gaidīt arī nevajadzētu, bet tomēr - vajag taču brīdināt. It hit like jackhammer - 150 (Simts piecdesmit) minūtes cerību, sāpju, uzvaras, zaudējumu, prieka, godkārības, pašupurēšanās, nodevības, adrenalīna un sportiska azarta! Nu vienreiz pienāk tas brīdis, kad filmai var dot augstāko novērtējumu - "Kruta, Bļin!".

Kas man patika visvairāk, tad tas ir kā Olivers neņemas ar sīkumiem, bet ķeras uzreiz pie galvenā. Šī nav filma par godīgu, bet vecmodīgu treneri, ne par uzlēcošu, bet augstprātīgu zvaigzni, ne par pamazām novecojušu uzbrucēju, ne par mantkārīgu menedžeri, ne par glumu ārstu, ne par ko citu, bet tieši un konkrēti par FUTBOLU (tiesa, amerikāņu). Par viņu pašu, par visu industriju tam apkārt un kā tas ietekmē cilvēku dzīves. Un fucking Pačino!!! Es gribēju teikt - aktieri ir piemeklēti lieliski, un iepazīties ar visu garumgaro sarakstu es jūs aicinu filmas oficiālajā mājaslapā (http://anygivensunday.warnerbros.com/). Turpat arī liste ar amerikāņu futbola leģendām, kas piedalījās filmā, un par kurām mēs, protams, ņi-bum-bum.

Protams, ja filma būtu par golfu, tā zaudētu krietnu devu sava mačo-brutālā šarma, jo pašas spēles ir uzfilmētas... jā, tieši tāpat kā viss pārējais - Satriecoši (ar lielo S). Man likās, ka "The Longest Yard" rīmeikā am.futbols bija parādīts maksimāli kinematogrāfiski un "sulīgi" - phē! Šeit no divarpus stundām vismaz puse (vai nedaudz mazāk) ir spēles, kurās adrenalīna ir vairāk, nekā pēdējās trīs filmās ar Vinu D. Ja sporta spēļu tiešraides būtu kaut uz 1/10 līdzīgas tam, kas notiek šeit - es jau sen būtu deldējis bikses tikai un vienīgi pie EuroSport!

Jums gribas atzīmi? Atzīme jums būs - 9/10, labākā sporta filma, kas redzēta!

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]another
Date:October 21st, 2005 - 10:02 am
(Link)
filma uz urrā, skats lietus laikā vispār nenormāls!
starpcitu, eurosport's nu gan amerikāņu futbolu nerāda, bet nu dažās spēlēs, it sevišķi tajās, kurās jau plejofi iet, skati arī nav sliktāki.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:October 21st, 2005 - 03:04 pm
(Link)
Eurosport jau bija tikai tā, kā piemērs minēts.
Doma bija tāda, ka, kad skatījāmies to "The Longest Yard", tad nospriedām, ka, ja Sportu pa TV rādītu TĀ, tad mēs noteikti skatītos ;)