Rupjā sāls. Andris Saulītis' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Wednesday, April 23rd, 2008

    Time Event
    4:46p
    Man patīk katru gadu iet uz Baltijas Baleta festivāla gala koncertu, jo tur no klasikas līdz avangardam var redzēt provinciālismu un gaumi - gan vakara vadītāja izvēlē (tas džeks no LNT TOP 10 kurš pēc katra pieteikuma klanījās un publika automātiski viņam aplaudēja), gan režisūrā (īsta "krasatā"), gan arī dažu uzrunu tekstos ("Nebūtu atbalstītāju, nebūtu mūs, nebūtu jūs, nebūtu neviens, nekas nebūtu," teica L. Beiris).

    Šogad vislabākie bija igauņi no Tartu. Bet mans tops vēl joprojām ir japāņi pirms kādiem trim gadiem, bet otrajā vietā - Ščedrinas "Karmensvītas" izpildījums, kur Karmena meistarīgi nomierināja un apmierināja karstasinīgu greizsirdības māktu džeku, līdz viņš bija maigs kā kucēns, bet, kad šis tad iemiga, viņa aizdedzināja cigareti un ar platām kājām apsēdās uz milzīgas falliskas melnas bumbas. No ķermeņa valodas bija viss saprotams - nekas nav kā vajag, ir tikai nodzēsts ugunsgrēks.

    Kā redzat, tad otro es spēju aprakstīt, bet pirmo - neiespēju. Tāpēc tas paliek topa pirmajā vietā.

    Current Music: Astor Piazzolla
    8:29p
    Radošās inteliģences tikšanās ar Laurie Anderson

    Šodien Rīgā ieradās ģeniālā multimāksliniece Laurie Anderson, kas koncertu sniegs rīt, 24.aprīlī, Arēnā Rīga. Laurie Anderson tikās ar Latvijas radošo inteliģenci viesnīcā "Bergs", piedalījās Latvijas reklāmas guru Ēriks Stendzenieks, LNT direktors Andrejs Ēķis, dziedātājs Jānis Šipkēvics un citi kultūras dzīves pārstāvji.

    (c) Hildegarde Grīnberga, koncertaģentūras "Positivus Music" sabiedrisko attiecību speciāliste

    Man patiešām patīk Positivus rīkotie Salacgrīvas festiņi, bet šis jau ir kaut kas sen neredzēts. Ja par apzīmējumu "ģeniālo multimākslinieci" varētu vienkārši pasmīkņāt (gribot negribot māksliniece, piekabināta pie šiem īpašības vārdiem, pārtop par veļas pulveri vai pamperu), tad nosaukt Ēķi (čau, digitalizācija) un 'reklāmas guru' Stendzenieku (protams, ka positivus!) par radošo inteliģenci ir vienkārši absurds. Un pieklājības pēc pie Jāņa Šipkēvica būtu norādīt, vai tas ir juniors vai seniors. Bet tas jau nieks, tāda politiskā redaktūra atšķirībā no visa pārējā.

    << Previous Day 2008/04/23
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba